Home Новини сучасних технологій Що означають назви програм Viber, WhatsApp, Skype і Zoom

Що означають назви програм Viber, WhatsApp, Skype і Zoom

0

Всі вище перераховані програми надзвичайно популярні серед українців і напевно вам би було цікаво дізнатися, що означають їхні назви. Розпочнемо з месенджерів.

Viber

В даному випадку нема сенсу щось розказувати про функціонал цього додатку. Так ось, що стосується назви. Viber складається з слова "Vibe" із закінченням “er”. В перекладі з англійської Vibe означає хвиля. Разом із закінчення ER слово можна перекладати, як “на хвилі” або “роздає хвилі”.

WhatsApp

Це ще один популярний месенджер серед українців, який змагається в конкуренції з Viber. Фактично, назва месенджера створена як гра слів, оскільки в англійській мові доступний вираз “What's up», який перекладається “як справи?”.

В даному випадку, розробники месенджера, замінили UP на App (що означає програма). Приблизний переклад буде виглядати, як “додаток, щоб привітатися”.

Skype

Колись Skype був надзвичайно популярним безкоштовним сервісом відеозв’язку. Зараз його популярність трошки зменшилася, але він всерівно займає лідируючі позиції для відеоконференцій. Так ось, назва Skype утворилася від Sky peer-to-peer , що перекладається як “нарівні з хмарами”. Логотип Skype тому підтвердження.

Zoom

Це новий гравець на ринку відеоконференцій, який захопив цей ринок. Фактично, Zoom дав великий поштовх таким компаніям, як Google та Microsoft, оскільки вони були змушені надати гідного конкурента йому.

Якщо перекладати слово Zoom – то переклад буде як “фокус” або “наближення”. Назва підходить навіть дуже добре, оскільки Zoom “наближає людей один до одного”.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version