Реклама

Що робить комбінація клавіш Ctrl+Z?

Останні Новини

Якщо ви ввели неправильний текст, видалили його помилково або виконали іншу випадкову дію в Windows, ви, ймовірно, захочете використовувати Ctrl+Z в якийсь момент. Ось що він робить – це ярлик скасування.

Якщо натиснути Ctrl+Z у Windows 10 або Windows 11, ви скасуєте попередню дію в більшості програм. Це корисно, коли ви робите помилку введення або видаляєте деякий вміст і хочете швидко це виправити. Ярлик також працює в Провіднику файлів під час перейменування файлів та виконання деяких інших дій.

Ярлик Ctrl+Z Undo виник у Windows з версією 3.1 у 1992 році, запозичений з Apple Macintosh (де Command+Z є). Mac запозичив ярлик Command+Z у Apple Lisa (1983), який (разом із ярликами вирізати/копіювати/вставити) був створений Ларрі Теслером як Apple+Z для тогочасної розкладки клавіатури Lisa.

До Windows 3.1 ранні версії Windows підтримували альтернативний ярлик скасування, Alt+Backspace, який досі можна використовувати в багатьох програмах Windows сьогодні, але може підтримуватися не в усіх програмах.

Після натискання Ctrl+Z для скасування ви можете повернутися до попереднього стану (перед скасуванням) у багатьох програмах, виконавши «Повторити». Для цього натисніть комбінацію Ctrl+Y або виберіть «Повторити» у меню.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Оголошено нові правила користування кредитними картками від ПриватБанку

Після початку війни в Україні багато банків спростили умови для своїх клієнтів, зменшили відсоткові ставки, ввели кредитні канікули. Із...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -