Home Новини сучасних технологій Сонячна енергія, отримана в космосі, може стати альтернативою для Європи

Сонячна енергія, отримана в космосі, може стати альтернативою для Європи

0

Як повідомляє Arstechnica, Європейське космічне агентство ( ESA ), міжнародний конгломерат з 22 країн, хоче надіслати пристрої для захоплення сонячної енергії та зменшення впливу на навколишнє середовище Землі через поточні джерела постачання, що надходять із викопного палива.

За словами керівника ESA, збільшення енергетичної незалежності допоможе зменшити парникові гази. Ініціатива передбачає 200-кратне збільшення поточної потужності космічного транспорту. Генеральний директор космічного агентства Йозеф Ашбахер заявив, що «Європа, ЄКА та їхні країни-члени будуть розширювати технологічні можливості для вирішення однієї з найнагальніших проблем для людей на Землі цього покоління».

Щоб почати цю роботу, ESA опублікувала дослідження з технічною та програмною інформацією, спрямовані на європейських законодавців. Ашбахер прагне заручитися підтримкою в Європі, щоб мати можливість залучити альтернативу отримання сонячної енергії з космосу як ключ до декарбонізації енергії. Директор представить свою програму Solaris Раді ESA в листопаді цього року.

У разі схвалення проект має розпочатися у 2025 році.

Цікаво: Відомо, яка різниця між сильним ШІ та слабким ШІ.

Як працює система збору енергії?

Вчені мають намір відправити супутники на орбіту високо над атмосферою Землі, на висоті 36 000 кілометрів, для збору сонячної енергії. Ця енергія буде перетворена в струм і відправлена ​​на планету через мікрохвильове випромінювання. Тут ці мікрохвилі будуть вловлюватися фотоелектричними елементами або антенами та перетворюватися на електроенергію для побутового чи промислового використання.

За оцінками, кожен супутник мав би масу в 10 разів більшу, ніж маса Міжнародної космічної станції (МКС), яка становить 450 тонн. Запуск компонентів супутника зрештою вимагав би сотень або тисяч запусків важких ракет.

Серед переваг цієї системи – низьке втручання хмар і висока кількість сонячного світла. Зараз Європа споживає близько 3000 ТВт-год електроенергії на рік. Очікується, що геостаціонарні установки задовольнять приблизно від чверті до третини цього попиту.

Згідно зі звітом Фрейзера-Неша, ймовірно, що «використовуючи прогнозовану потужність короткочасного космічного транспорту, такого як Starship SpaceX, і поточні обмеження на запуск, доставка супутника на орбіту займе від 4 до 6 років. ”.

Цікаво: Розповідаємо, що таке сумка Фарадея і чи варто її використовувати.

Критика проекту ESA

Є й ті, хто проти цієї ініціативи. Цікаво, що мільярдер і власник SpaceX Ілон Маск критично ставився до такого типу технологій у космосі. У своїй заяві, зробленій кілька років тому, Маск заявив, що ця ідея «найдурніша з усіх». Він додав, що «якщо хтось хоче космічної сонячної енергії, це повинен бути я. У мене є ракетна компанія та компанія, що займається сонячною енергією. Мені справді це потрібно. Але цілком очевидно, що це не спрацює. Це має бути краще, ніж мати сонячні панелі на Землі. З орбітальною сонячною панеллю ви отримуєте вдвічі більше сонячної енергії, але вам потрібно зробити подвійне перетворення: фотон в електрон у фотон, назад в електрон. Яка ваша ефективність перетворення? Буде дуже важко досягти навіть 50 відсотків. Тоді помістіть цю сонячну батарею на Землю».

В онлайн-аналізі фізик Кейсі Хендмер зазначив, що витрати зроблять сонячну енергію космічного базування надзвичайно дорогою, приблизно втричі дорожчою, ніж наземні джерела енергії. Хендмер вказав на інші проблеми, такі як втрати при передачі, теплові втрати, витрати на логістику та штрафи за космічні технології.

Цікаво: Що таке графеновий акумулятор і як він змінить технологію?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version