Реклама

Стало відомо, як відеокарти GeForce RTX 3000 отримали стільки ядер CUDA

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні стало відомо, як відеокарти GeForce RTX 3000 отримали стільки ядер. Після численних запитань, стосовно відеокарт RTX 3000, компанія Nvidia відповіла на деякі з них на Reddit.

Нагадуємо: Нові Відеокарти Nvidia RTX 3000 Можуть Бути В Дефіциті.

Стало відомо, як відеокарти GeForce RTX 3000 отримали стільки ядер CUDA

Вони повідомили, що нові відеокарти Ampere підтримують HDMI 2.1 в його максимальній комплектації, тобто з пропускною спроможністю 48Гбіт/c та із стисненням DSC. Тобто, відеокарти підтримують розширення 8К при 60 Гц із активним HDR.

Технологія RTX IO не буде мати ніяких особливих вимог до твердотілих накопичувачів. Це повинні бути SSD з підтримкою NVMe та інтерфейсом PCIe 4.0. З цього виходить, що чим швидшим буде накопичувач, тим ефективніше буде працювати RTX IO.

Крім цього, Nvidia також поділилися інформацією стосовно конфігурацій нових GPU. Також варто нагадати, що нові відеокарти здивували великою кількістю ядер CUDA, яких виявилося в два рази більше, чим повідомлялося раніше. Розробники запевнюють, що до самого анонсу вони не знали про цю особливість і для них це також було новинкою).

Як можна побачити, кожний блок в складі кластера SM містить одну структуру з ядрами FP32 (це і є ядра CUDA) і одну структуру з такою ж кількістю ядер FP32 і такою ж кількістю ядер INT32. Тобто ядер CUDA стало в два рази більше в рамках одного блоку, ніж було в Turing.

Але така кількість ядер не призведе до збільшення продуктивності в іграх, оскільки реалізація відеокарт Ampere має на увазі, що за один такт кожен блок може виконати лише 32 операції ядрами FP32, або 16 операцій ядрами FP32 і 16 операцій ядрами INT32. Всі ядра разом задіяні не можуть бути.

Стало відомо, як відеокарти GeForce RTX 3000 отримали стільки ядер CUDAСтало відомо, як відеокарти GeForce RTX 3000 отримали стільки ядер CUDA

Також варто відмітити, що у відеокарт Ampere виросла пропускна здатність кеш- пам’яті першого рівня: до 219 ГБ/с проти 16 ГБ/с у Turing.

Будемо очікувати початок офіційних продажів.

Рекомендуємо: Компанія Apple Буде Розробляти Власні Відеокарти

Джерело: Reddit

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ubisoft розкрили вимоги до ПК для Assassin’s Creed Valhalla

Сьогодні Ubisoft розкрили вимоги до ПК для Assassin's Creed Valhalla. Гра Assassin's Creed Valhalla має бути запущена наступного місяця...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -