Реклама

Цікаві функції NFC модуля про які ви не знали

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Кілька років назад NFC модуль ставився тільки у деякі смартфони, а зараз він встановлюється майже у всі нові. Всі знають, що за допомогою нього можна робити оплати телефоном, але сьогодні ви дізнаєтеся його інші можливості, про які навіть не здогадувались.

Що ж таке NFC?

NFC – це система безконтактного зв’язку, що має маленький радіус роботи. Він працює так само, як і Bluetooth або Wi-Fi. NFC набагато краще них і має багато плюсів.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом.

Наприклад:

  • Використовує мало місця в гаджеті, тому що має дуже маленькі розміри.
  • NFC може бути встановлений абсолютно у всі пристрої.
  • Має велику швидкість підключення, на відміну від Bluetooth.
  • Почав встановлюватись практично скрізь, бо має низьку ціну.
  • Споживає маленьку кількість електроенергії.

Які ж цікаві функції має NFC модуль?

Уявіть, що ви знайшли якесь смішне відео, чи корисний сайт, який потрібно швидко надіслати родичу або другу. Ви торкаєтесь телефонами і воно перекидається йому. Уявили і подумали, що це неможливо? Це не так, тому що уже сьогодні ви можете легко надіслати щось, доторкнувшись двома смартфонами з NFC модулями.

За допомогою нього ви можете оплачувати квитки і багато іншого. Ще давно, щоб поїхати на метро треба було купити жетони. Через деякий час з’явилися квитки, а після них вже електронні. Зараз же ви можете просто підійти і оплатити поїздку смартфоном.

Мабуть всі бачили пластикові візитки. Вони займають деяке місце у тому ж гаманці і на їх створення потребуються кошти. Нещодавно були зроблені смарт-кільця, але поки вони не набрали досить великої популярності. На них можна записати вашу візитку і передати її в будь-який час. Але як? Просто доторкніться кільцем до чийогось гаджета, який має NFC і ваша візитна картка миттєво з’явиться в ньому.

І остання функція – це відкриття замків на дверях. Зараз деякі встановлюють на двері розумні замки, які можна відкрити: відбитком пальця, звичайним ключем або смартфоном з NFC. Підійшли, приклали палець або смартфон і все, ваші двері відчинені. Якщо ж це не спрацює, то можна буде скористатися звичайним ключем.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно користуватися банківською карткою з NFC-чіпом.

Це все добре, що у NFC є такі можливості. В якихось моментах це і зручно, але слід користуватися ними обережно, тому що ви можете торкнутися якогось гаджета і NFC модуль почне працювати.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Windows 11 22H2 спричиняє зниження продуктивності в іграх на комп`ютерах з відеокартою NVIDIA

Як повідомив один з учасників спільноти Reddit, під час гри було помічено сильне заїкання, а загрузка процесора в деяких...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -