Home Новини сучасних технологій Цікаві можливості сканера відбитка, про які ви навіть і не знали

Цікаві можливості сканера відбитка, про які ви навіть і не знали

0

Всі думають, що відбиток пальця потрібен тільки для розблокування смартфона і більше нічого. Тільки невелика кількість людей знає інші його корисні функції. Тому в цій статті ми зібрали самі цікаві можливості сканера відбитка, про які ви навіть і не знали. Які? Читайте і запам’ятовуйте.

1. Сканер вміє вимірювати серцебиття.

Така функція доступна поки тільки в телефоні від бренду Xiaomi. Mi 11 – це смартфон, що має датчик, який вимірює ваш пульс. Він знаходиться прямо в сканері відбитків пальців. Якщо ця функція буде мати велику популярність, то її слід чекати і в інших телефонах.

Цікаво: Названо 4 корисні функції датчика освітлення в смартфоні, про які ви могли не знати.

2. Керування телефоном через відбиток пальця.

Так, це дійсно можливо. Ви можете налаштувати свій сканер відбитка пальця так, щоб він розпізнавав ваші жести. Тобто, ви будете робити якусь кількість натискань або проведете в певний бік і телефон буде їх розуміти. В Xiaomi для цього є розділ “Блокування і захист” в налаштуваннях. Якщо ж у вас такої функції немає або інший телефон, то можна замінити програмою, знайшовши її в Play Маркет. Наприклад: Fingerprint Gestures, “Жести з відбитком пальця” чи Fluid Navigation Gestures. За допомогою цих жестів ви зможете: вмикати голосового помічника, робити скріншоти, перемикати музику, відкривати меню, камеру та багато іншого.

3. Робити селфі.

Ви можете в будь-який час увімкнути додаток “Камера” і зробити своє селфі, натиснувши на сканер відбитка пальця. Ви можете знайти цю функцію у налаштуваннях камери, а якщо її там немає, то знайти в Play Маркет відповідну програму.

4.Розблокування особистих даних або додатків відбитком пальця.

Якщо ви маєте якусь важливу інформацію або переписку в соціальній мережі і не хочете, щоб хтось її побачив, то треба скачати будь-яку програму, що блокує їх. В телефонах Xiaomi та деяких інших ця функція є вбудованою. Дані і програми можуть бути розблоковані вашим відбитком пальця, графічним ключем або паролем.

5.Блокування доступу до своїх відео та фото.

Наприклад, коли ви не хочете, щоб хтось побачив ваші фото або відео, то слід знайти в Play Маркет програму “Keepsafe”, якщо у вас така функція не вбудована. Після встановлення ви зможете створити папку з захистом і скопіювати туди свої відео та фото. Ви зможете її розблокувати так само, як і в четвертому пункті.

Цікаво: Названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні.

6. Оплата відбитком.

Ви можете налаштувати свій сканер так, щоб коли приходило підтвердження вашої покупки, ви просто натискали на відбиток пальця і після цього вона оплачувалася. Таке можна зробити в: Play Маркет і Google Pay. Як для мене – це дуже зручно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version