Реклама

Українцям розказали, чи може смартфон “підслуховувати” в рекламних цілях

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ми впевнені, що ви досить часто потрапляли в таку дивну ситуацію, коли в інтернеті вам починають показувати якісь рекламні оголошення, які пов’язані з якимось певним товаром. Найцікавішим тут виявляється те, що ви не шукали цей товар або послугу в інтернеті, а просто з кимось розмовляли про цей товар. Так ось, в нас також часто бували такі цікаві випадки. Звісно, в таких випадках в голову приходить тільки одне — нас прослуховують через смартфон. Чому зразу смартфон?! По тій причині, що цей ґаджет практично весь час поряд з нами. Зараз же спробуємо вияснити, чи може смартфон підслуховувати в рекламних цілях.

Підслуховує чи ні?

Якщо включити режим “теорій змов” і не виключати технічні можливості наших пристроїв, то така можливість цілком реальна. Питання в тому, чи дійсно смартфон, а точніше додатки, підслуховують нас.
Якщо відкинути всі можливі теорії, то за нами не слідкують за допомогою мікрофона. По крайній мірі офіційні додатки, які були завантажені з Google Play або AppStore.
Чому така впевненість?! Останні декілька років, компанії Apple і Google (іронічно) прикладають багато зусиль, щоб не дозволяти додаткам стежити за нами без нашого дозволу! Останні нововведення в iOS перекрили всі можливі лазівки для таємного включення мікрофона та камери на смартфоні. Тепер, коли вмикається мікрофон або камера, на дисплеї загораються індикатори. Також відомо, що компанія Google збирається представити схожу функцію в найближчих оновлення Android.

Варто не забувати, що Google показує персоналізовану рекламу для кожного пристрою , користувача, ip — адреси. Кожного разу, коли ви шукаєте певний товар на смартфоні, на ПК, в різних браузерах, ставите лайк в соцмережах, гортаєте перелік товарів в інтернет-магазині і тому подібне, всі дозволені дані збираються і з них вибираються найпопулярнші товари, якими ви можете зацікавитися.

Також варто не забувати, що ви могли випадково шукати якийсь товар раніше, або ж хтось із вашого смартфона шукав певний товар або послугу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смарт телевізор LG OLED55B8

Смарт телевізор LG OLED55B8 – один із найдешевших телевізорів OLED від LG. Дана модель 2018 року, проте він досі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -