Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як можна “піти в мінус” по звичайній банківській карті

Українцям розповіли, як можна “піти в мінус” по звичайній банківській карті

0

Всі ми чудово розуміємо, що таке кредит, і певною мірою намагаємося не влазити в борги перед банком. Але наше суспільство так влаштовано, що рано чи пізно виникають певні ситуації, які змушують нас взяти кредит, але не будемо про погане.

Сьогодні ми розберемося з вами, що ж таке овердрафт. Якщо ви, чи будь-хто інший противник кредитів, і ніколи їх не брали, або брали та нарешті розрахувалися, але на вашій карті раптово з'являється мінус, так знайте що це ви зняли з карти гроші, просто більшу суму, ніж та яка знаходилася на кредитці. Це й називається овердрафт. Звичайно ми мало чуємо цю назву, адже зазвичай цю ситуацію називають "технічною заборгованістю", так набагато зручніше, погодьтесь.

Цікаво: Додаткова банківська карта: для чого і кому потрібна?

Ця операція може відбутися з певних причин, і одна з них це різниця при конвертації валют. Часто при розрахунках певних валют їх курс може змінитися, і сума вийде вже зовсім інша. Насправді, це одна з найпоширеніших ситуацій.

Якщо сума операції зросте, але коштів на рахунку недостатньо, то виникає всім нам уже відомий овердрафт.

Випадкове подвійне дублювання теж може спричинити таку ситуацію. Якщо, якимось чином до банку надходить одна операція платежу, а потім інша, а при цьому у вас не вистачатиме коштів на обидві операції, тоді також виникає та сама "технічна заборгованість".

Також, це може статися і через офлайн-режим. Наприклад, термінал не завжди може зв'язатися зі своїм банком, і потрібний певний час, термінал чекатиме, щоб попередити про створену функцію, але якщо ви переведете в цей час кошти через мобільний додаток, то ви здійснити цей платіж двічі. Однак, якщо у вас також не вистачить коштів, то виникне що, правильно - овердрафт.

А ще всі ми знаємо як зручно зараз перекидати гроші з картки на картку, можна навіть за номером телефону, і не здогадуємося, що такий швидкий переказ коштів з картки на картку може також призвести до овердрафту. Яким чином? Все просто, такі операції між банками створюються не відразу, і кошти можуть прийти значно пізніше, і виходить що ліміт збільшено, а коштів ще немає.

Після обговореного вам напевно цікаво ж, що робити в такій ситуації!? Звичайно ж виплатити борг, адже вам можуть нараховуватися певні відсотки, в кожному банку вони різні.

Цікаво: Названо найпоширеніші помилки, які допускають користувачі банківськими картками.

Щоб уникнути різних проблем з банками і заборгованостями бажано відразу оплатити овердрафт, загалом дається місяць для безвідсоткового закриття (залежить від установи), а от вже потім може нарахуватися сума, яка добряче вдарить по вашій кишені.

Отже, овердрафт - це своєрідний борг банку, який виник з певних причин, і як правило, завдає клопоту, але давайте будемо просто уважніше ставитися до своїх операцій з банком, аби по максимуму уникнути таких ситуацій.

Також нещодавно ми розповідали, що вигідніше для українців- мікропозика чи кредитна картка.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version