Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як правильно користуватися банківськими картками в період війни

Українцям розповіли, як правильно користуватися банківськими картками в період війни

0

Всім нам вже відомо, що нещодавно, 24 лютого 2022 року, РФ розпочала війну проти України. Цілком логічно, що такі погані новини викликали паніку серед населення, які розпочали масово забирати свої кошти із банківських установ, знімати всі кошти із банківських карток через банкомати, і тому подібне. Сьогодні я спробую вам пояснити, як правильно користуватися банківською карткою і коштами на ній, в такий складний період життя кожного із нас.

Цікаво: Названо найпоширеніші помилки, які допускають користувачі банківськими картками.

В першу чергу хотів би звернути вашу увагу, що панікувати і знімати всю готівку з банківських карток нема потреби. Оскільки, наші банківські установи працюють хоч із зміненим графіком, а деякі відділення взагалі закрилися, але вони все ж продовжують функціонувати в електронному вигляді. Відповідно до цього, навіть якщо у вас виникають проблеми із готівкою, ви завжди можете розрахуватися безготівковим способом в будь-якому магазині, який на даний момент працює.

Окрім цього, хотілося б зауважити, що чим більше власників карток знімають свої гроші з них, або з депозитів, тим гірше вони роблять економіці України, яка зараз й так переживає стрес. Масове переведення електронних грошей в готівку роблять незручності для всіх.

Зараз декілька слів стосовно банкоматів та отримання готівки в них. В нас так завелося, що при будь-яких стресових ситуаціях, всі поспішають отримати всі свої кошти готівкою. В даному випадку, якщо у вас вже є певні запаси готівки в гривнях, доларах або євро, не варто знімати всі кошти з карток під 0, оскільки після декількох таких маніпуляцій, в банкоматі не залишиться готівки і через це, найменш захищені люди, такі як пенсіонери, інваліди та інші українці, які отримують соціальні виплати, не зможуть зняти з своєї картки навіть мінімальну суму, яка допоможе їм в скрутний час. Чому так? Тому, що зараз інкасатори не мають можливості регулярно поповнювати банкомати готівкою і через таку паніку швидко виникає дефіцит готівки.

Цікаво: Що робити, якщо у вас зламалася банківська карта Приватбанку.

Який висновок можна з цього зробити?

  1. Не панікувати.
  2. Знімати з своїх банківських карток необхідно тільки ту суму, яка потрібна вам конкретно зараз.
  3. Подумайте про пенсіонерів та інших малозахищених громадян, які зараз потребують допомоги та підтримки.
  4. Розраховуйтесь всюди, де тільки є можливість, безготівковим способом.

Таким чином, дотримуючись цих простих правил, всі ми разом допоможемо один одному і не буде виникати таких ситуацій, коли хтось знімає з банкоматів 10-20-30 тис грн, а хтось не може отримати навіть 200 грн.

Думайте про інших і все в нас буде добре!

Також нещодавно українцям розповіли, як правильно викидати протерміновану банківську картку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version