Реклама

Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Як ми писали раніше, українці досить жваво сприймають різноманітні технологічні інновації, серед яких варто відмітити технологію NFC, яка найчастіше використовується для безконтактної оплати. Зараз практично всі банки пропонують свої картки з можливістю безконтактної оплати, тобто вони отримують чіпи NFC і такі картки стали широко популярними. Та сама історія стосується і смартфонів із NFC, які в Україні купують з особливим ентузіазмом, оскільки розраховуватися смартфоном набагато цікавіше, ніж просто карткою. Саме про смартфони із NFC сьогодні поговоримо, а точніше про те, як правильно оплачувати покупки з смартфоном NFC.

Як ми писали вище, NFC найчастіше використовують для безконтактної оплати в банківських картках, тому нещодавно ми публікували матеріал про те, як правильно розраховуватися карткою з цією технологією, а от розрахунок за допомогою смартфона дещо відрізняється, хоча і не суттєво.

Найбільша відмінність тут полягає в тому, що вам потрібен власне смартфон з NFC, до якого прикріплюють свою банківську картку (через мобільний банк, для прикладу Приват24) і за допомогою додатку Google Pay або ж Apple Pay здійснювати оплату.

За допомогою цих додатків (на Android - Google Pay, в iPhone - Apple Pay), ви зможете не тільки розраховуватися безконтактно, а й отримувати детальні виписки по рахунку і навіть знайти найближчий магазин або компанію, яка підтримує оплату за допомогою смартфонів.

Так ось, якщо у вас є смартфон із прикріпленою до нього банківською карткою, то наступним кроком буде саме оплата покупки в магазині. Для цього вам необхідно мати ввімкнений NFC та позитивний баланс на картці. Як тільки на касі вам повідомлять суму до оплати, можна піднести свій смартфон до терміналу (на 2-3 см від терміналу) лицьовою стороною і зачекати 2-3 секунди. У випадку успішно проведеної операції, вас буде повідомлено коротким звуковим сигналом, а на дисплеї смартфона з'явиться прапорець зеленого кольору. Ось і все.

Оплата за допомогою смартфона обладнаного NFC неймовірно зручна, швидка і цілком безпечна, особливо із використанням сервісів Google або Apple.

Також нещодавно було названо способи використання NFC-міток в повсякденному житті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо причини, чому OC Windows 11 мало кого цікавить

За два місяці існування нової версії Windows, її встановили менше 1% користувачів. Компанія Microsoft не оприлюднює даних, але відомо,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -