Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли про небезпеку використання піратських додатків на Android – смартфонах

Українцям розповіли про небезпеку використання піратських додатків на Android – смартфонах

0

Як ми вже неодноразово розповідали, додатки для Android (і не тільки) створюються для розширення його функціоналу та покращення досвіду користування смартфоном в цілому. В загальному, в Play Market можна завантажити велику кількість безкоштовних додатків, які запропонують саме те, що ви шукаєте, але багато розробників пропонують й платні версії додатків, які зазвичай отримують більше функціоналу. На жаль, менталітет в українців (та й не тільки в українців) такий, що платити за щось, що можна отримати безкоштовно, не будуть (це стосується не тільки додатків, а й інших цифрових продуктів). Якщо ж ви відноситеся до таких людей, то зараз розповімо про небезпеку використання піратських додатків на Android – смартфонах.

Проблемою піратських додатків є не тільки те, що вони піратські, а ще й те, що зловмисники спеціально "підкидають" такі додатки користувачам, аналізуючи їхні пошукові запити та "потреби".

Так ось, використовуючи піратські додатки для Android, ви в першу чергу піддаєте себе та свій смартфон небезпеці, оскільки зловмисники використовують зламані версії додатків для розповсюдження вірусів.

В більшості випадків, такі віруси збирають всі дані про користувачів смартфонів, а саме логіни та паролі, адреси електронних пошт, банківські дані і навіть зчитування всіх вхідних та вихідних повідомлень. В подальшому, ці дані будуть використовуватися для злому ваших акаунтів в соціальних мережах, злому онлайн-банку і подальшого викрадення ваших коштів.

Крім цього, ваш смартфон можуть заразити вірусами - вимагачами, троянами, черв'яками і в подальшому перенаправляти вас на фішингові версії найпопулярніших сайтів, де необхідно вводити конфіденційну інформацію.

На жаль, ймовірність заразити свій смартфон вірусом присутня не тільки при використанні піратських додатків, а й при їхньому завантаженні з офіційних магазинів Google, Huawei, Xiaomi, Amazon і тому подібних, оскільки зловмисники досить часто обходять модерацію від цих магазинів. На щастя, зараження через офіційні магазини відбувається дуже рідко і зазвичай, після виявлення вірусу, заражені додатки видаляють із магазинів.

В будь-якому випадку, варто не забувати про те, що вам дорожче - особиста безпека, чи додаток за декілька десятків гривень.

Також нещодавно стало відомо, що На Android – смартфонах виявили додаток, який стежить за користувачами і який не можна видалити.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version