- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українців попередили про новий вид шахрайства з оплатами в інтернеті

Українців попередили про новий вид шахрайства з оплатами в інтернеті

0
83
Українців попередили про новий вид шахрайства з оплатами в інтернеті

Ні дня без шахраїв та зароз банківським рахункам. На цей раз українців попередили про новий вид шахрайства з оплатами в інтернеті, а саме підтвердженням оплат. Тепер детальніше.

Міжнародні фахівці із кіберзахисту виявили, що шахраї вже настільки просунулися в обмані власників банківських карток, що вже навчилися підробляти сторінки із підтвердженням оплати 3-D Secure. Такі сторінки зазвичай з'являються тоді, коли відбувається підтвердження оплати за товари та послуги і там необхідно вводити свої банківські реквізити, і потім код із отриманого смс.

Проблемою в даному випадку є те, що кіберзлочинці настільки вміло підміняють свою сторінку на 3-D Secure, що в банку до останнього не бачать того, що відбувається оплата на "підставній" сторінці.

В результаті, після оплати на фейковій сторінці 3-D Secure, гроші відправляються зловмисникам, а не банку. Враховуючи максимальну схожість до оригінальної сторінки 3-D Secure, жертвам неймовірно важко повернути втрачені кошти, оскільки в банку йде багато часу на перевірку здійснення фінансової операції, яка виглядала максимально безпечною та справжньою.

На даний момент, захист від цього ще не знайдено, але й проблема ще не стала масовою.

Стосовно рекомендацій, то завжди перевіряйте сторінки для оплати на оригінальність і не розраховуйтесь банківською картою в сумнівних інтернет-магазинах.

Також нещодавно стало відомо, чи справді оплата покупок за допомогою NFC безпечна.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS