Реклама

Відомо, чи справді Telegram найбезпечніший месенджер

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Станом на 2021 рік винахід Павла Дурова Telegram, вважається найбільш безпечним. Ми вирішили дізнатись чи це дійсно так і який рівень захисту нам пропонують розробники цього месенджера.

Безпека листування

У сервісі телеграм є спеціальний секретний чат. Його функція полягає в тому, що ваша переписка не залишається на серверах. Це відбувається завдяки спеціальному кодуванню. Не можливо навіть зробити знімок екрана чи надіслати повідомлення комусь іншому.

Система працює так, що до сторонніх переписка не може потрапити. Читати її можуть лише прямі учасники спілкування.

Дивовижно, що якщо чат створений на смартфоні, відкрити його на інших пристроях не вийде. Це тому, що листування прикріплюється до ґаджета.

Також є можливість знищити листування. Все видалятиметься протягом встановленого вами часу.

Недоліки Телеграму

Вважається, що найбезпечнішим у світі листування є в месенджері Signal. Його функції з забезпечення секретності дещо ширші в порівнянні з Telegram. Адже кодування у нього присутнє навіть у простому чаті. Також його використовують у колективних групах.
Все ж Telegram має переваги по безпеці в порівнянні з Viber або WhatsApp. Але він володіє інформацією про ваш індикатор мережевого рівня. А от Signal такої інформації не збирає. В нього звичайно також є свої недоліки.

Загалом, Телеграм вважають найнадійнішим більшість українських користувачів. А от якщо вам потрібен найвищий рівень секретності, то слід обирати Signal.

Також нещодавно було названо функції Telegram на iPhone, які приховані від користувачів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Xiaomi Mi 10 Pro отримує стабільний Android 11

Ще у вересні Xiaomi представила першу “стабільну бета-версію” Android 11 для Mi 10 Pro дуже невеликій групі ранніх розробників. Власники цього телефону...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -