Реклама

Відомо, чи варто переходити на надширокий монітор

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви нещодавно придбали комп’ютерний монітор, ви, напевно, бачили роздрібних продавців, які рекламують свої надширокі монітори. Тож чи вартий захоплюючий досвід, який вони пропонують, преміальної ціни і чи можуть вони підвищити вашу продуктивність? Давай дізнаємось.

Цікаво: Розповідаємо, що таке DisplayHDR.

Що таке надширокий монітор?

Якщо ви ніколи раніше не використовували надширокий монітор, можливо, вам буде цікаво, що саме таке. Ультраширокі монітори, як випливає з назви, набагато ширші, ніж звичайний монітор.

Вони починаються з 29 дюймів і мають співвідношення сторін щонайменше 21:9, але можуть досягати 32:9. Роздільна здатність екрану починається з 2560 x 1080 пікселів і може досягати 5120 x 1440. Для порівняння, більшість сучасних моніторів мають діагональ від 22 до 27 дюймів із співвідношенням сторін 16:9 і роздільною здатністю 1920 x 1080.

Варто зазначити, що надширокі монітори часто вигнуті , і не дарма. Для таких широких екранів крива дає змогу охопити більшу частину всього екрана, не відводячи голови чи очей від центру. Це також допоможе зменшити напругу очей . Крім того, вигнуті монітори забезпечують більш захоплюючий і реалістичний досвід під час ігор, перегляду фільмів або роботи.

Ви можете знайти надширокий монітор діагоналлю до 49 дюймів . Перед покупкою переконайтеся, що у вас достатньо місця для столу. Крім великих розмірів, вони нічим не відрізняються від звичайних моніторів. Ви можете знайти надширокі монітори з високою частотою оновлення та роздільною здатністю, низькою затримкою введення, підтримкою G-Sync та FreeSync та багато іншого. Але, як і слід було очікувати, ці монітори можуть бути досить дорогими в залежності від функцій.

Цікаво: Названо основні переваги та недоліки вигнутих моніторів.

Вони того варті?

Найпростіший спосіб відповісти на це питання – подумати про поточну конфігурацію. Для тих, хто зараз користується вигнутим монітором, уявіть, як би він був, якби він був набагато ширшим. Вам не потрібно уявляти, що ви переходите з 27 дюймів до 49 дюймів, тому що більшості людей таке оновлення не знадобиться . Розгляньте можливість оновлення до монітора 32-34 дюйма.

Майте на увазі, що монітори вимірюються по діагоналі від кута до кута, а не прямо посередині. Тепер проаналізуйте свою повсякденну діяльність і подумайте, як надширокий монітор покращить її, якщо взагалі стане.

Чи витрачаєте ви багато часу на веб-серфінг чи роботу з електронними таблицями? Надширокий монітор може дати вам більше місця на екрані для роботи. Ви затятий геймер? Ультраширокий монітор може надати вам ширше поле зору, що покращить ваші враження від ігор. Любите дивитися веселі фільми чи відео YouTube? Надширокий дисплей забезпечить вам ще більш захоплюючі враження, ніж звичайний вигнутий дисплей.

Крім того, ви завжди можете змінити роздільну здатність екрана, якщо роздільна здатність за замовчуванням занадто велика. Це не рекомендується, оскільки це заперечує мету отримати широкий монітор. Однак гравці можуть захотіти переключитися на нижчу роздільну здатність, щоб збільшити масштаб менших цілей. Деяким людям також важко використовувати широкий монітор для керування кількома додатками.

Простим і практичним рішенням є розділення монітора на віртуальні вікна, щоб вони функціонували як окремі монітори. DisplayFusion — це програмне забезпечення, яке дозволяє це робити і є безкоштовним для особистого використання, хоча ви можете оновити, щоб отримати доступ до додаткових функцій. Ви можете виявити, що використання програмного забезпечення, такого як DisplayFusion, набагато зручніше та організованіше, ніж налаштування кількох моніторів, особливо якщо вони відрізняються.

Використання кількох моніторів різного розміру може не збігатися належним чином, і вони не узгоджуються один з одним. На одному екрані зображення може бути яскравішим і яскравішим, а на іншому – темнішим. Якість зображення завжди буде однаковою, якщо ви використовуєте один надширокий монітор, і це може покращити ваш загальний досвід.

Цікаво: Названо основні причини, через які айтішники користуються двома моніторами.

Які недоліки надшироких моніторів?

Крім дорогої ціни, одним з основних недоліків надшироких моніторів є обмежена підтримка деяких програм та ігор. Деякі старіші ігри та програми можуть погано працювати або відображатися на моніторі правильно. Це не поширена проблема, але про неї слід пам’ятати перед покупкою.

Іншим недоліком є ​​те, що вам, можливо, доведеться змінити місце на комп’ютері, щоб він добре вписувався в монітор. Це може бути проблемою, якщо ваш стіл невеликий або якщо ви тримаєте багато предметів на одному столі. Зрештою, якщо ви все одно хочете використовувати додаткові монітори, вам потрібно буде знайти спосіб легкого підключення та використання.

Ми не радимо встановлювати кілька широких моніторів, оскільки це може бути важко керувати. Можливо, на екрані занадто багато місця, щоб ви могли ефективно використовувати його. Якщо ви починаєте повертати голову, щоб побачити щось, вам, ймовірно, слід зменшити надширокий розмір для звичайного монітора. Порада, яку слід пам’ятати: для гарної постави повертайте стілець замість шиї .

Чи справді він вам потрібен?

Ви повинні придбати надширокий монітор лише в тому випадку, якщо ви збираєтеся отримати від нього вигоду. Якщо ви повністю задоволені поточними налаштуваннями, оновлювати не потрібно. Але якщо ви вважаєте, що більше екранів може покращити вашу продуктивність, ігри чи перегляд фільмів, або загальне використання, продовжуйте інвестувати.

Будьте готові витратити велику ціну, оскільки ці монітори коштують недешево, особливо якщо ви купуєте монітори, призначені для ігор . Загалом, надширокі монітори неймовірно універсальні, тому ви можете використовувати та налаштовувати їх різними способами. Ви можете знайти багато способів скористатися перевагами додаткового простору екрана на одному моніторі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Конкурент ОС Android готується до релізу

Конкурент ОС Android готується до релізу. Бета-версія HarmonyOS 2.0 для смартфонів вийде ще до кінця цього року, в грудні. У...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -