Реклама

Відомо, чим може бути небезпечний месенджер WhatsApp

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Месенджер WhatsApp відноситься до категорії найпопулярніших месенджерів в світі, хоча першістю в Україні він поступається месенджеру Viber та Telegram. Якщо ви відноситеся до тих користувачів, які віддають перевагу WhatsApp над іншими, то сьогоднішній матеріал стосується саме вас, оскільки зараз розповімо, чим може бути небезпечний WhatsApp.

Розпочнемо напевно з найважливішого, а саме постійних вразливостей, які супроводжують месенджер протягом всього існування. Це досить дивно, враховуючи аудиторію месенджера і ще більш дивно через те, що месенджером володіє Facebook, а зараз вже Meta.Тільки за минулий рік, у WhatsApp було виявлено декілька серйозних вразливостей, де одна з них дозволяла зловмисникам віддалено "зламувати" облікові записи користувачів та отримувати доступ до конфіденційної інформації. Ще один випадок, який складно обійти стороною, це можливість абсолютно кожного користувача, заблокувати іншого користувача. Про це ми писали раніше.

Цікаво: Через месенджер WhatsApp можна буде переказувати гроші.

Наступний недолік месенджера полягає в обмеженнях з сторони розробників. Для прикладу, візьмемо обмеження на відправку даних іншим користувачам, які не перевищують 16 Мб. Це справді дивно, особливо в 2021-2022 роках, коли 16 Мб вже не вважається чимось великим і часом одне фото, зроблене на якісну камеру, може "важити" набагато більше. Про відео взагалі будемо мовчати.

Наступний недолік, який дратує напевно всіх користувачів - неможливість редагувати повідомлення. Особливо ця проблема актуальна серед тих користувачів, які паралельно користуються месенджерами Viber та Telegram, оскільки при відправці повідомлення з помилкою, відредагувати його не вийде і щоб виправити ситуацію прийдеться тільки повністю видалити і ще раз відправити правильний текст.

Наступна проблема не менш важлива - доступ месенджера до інформації. В даному випадку проблема не сам доступ WhatsApp до контактів або галереї, а те, про що йшлося в першому пункті, а саме вразливості месенджера. Проблема в тому, що за допомогою цих вразливостей, зловмисники зможуть отримати доступ не тільки до інформації в месенджері, а ще й до тої, яка зберігається в самому смартфоні.

Цікаво: Відомо, як написати самому собі в чаті WhatsApp.

Далі поговоримо про відсутність нового функціоналу та повільне їхнє впровадження. Якщо порівнювати WhatsApp із Telegram, Viber або Signal, то у WhatsApp нові функції вводять, але дуже рідко і дуже складно. Це справді суттєвий недолік, який розробники максимально не хочуть вирішувати.

Ну і останній недолік, який на нашу думку суттєвий - робота месенджера WhatsApp на смартфоні в парі з ПК або ноутбуком. З цим була постійна проблема і на даний момент, вона так і не вирішена. Розробники з усіх сил не дають нам можливості автономно користуватися месенджером на ПК і на смартфоні, а тільки в парі, тобто без смартфона, месенджер просто не буде працювати на іншому пристрої, навіть якщо він Ваш. З цим WhatsApp суттєво поступається Telegram і Viber.

Також нещодавно було названо 4 функції месенджера WhatsApp, про які бажано знати кожному.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Apple продали 500 мільйонів iPad за останні 10 років

Як всім вже відомо, найпопулярнішими планшетами серед користувачів являються Apple iPad. Нещодавно Apple випустили нові моделі iPad Air 2020...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -