Реклама

Відомо, як безпечно утилізувати батарейки та акумулятори

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Кожного дня ми використовуємо незліченну кількість електричних приладів. Деякі працюють через блоки живлення, деякі на акумуляторах, інші ж на батарейках. Сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на проблему утилізації батарейок та акумуляторів.

Зазвичай на більшості з них є позначка - не викидати на вулиці та в смітник. Якщо батарейка потрапляє в смітник, то потім вона відправляється на сміттєзвалище або ж в утилізаційний завод. Ці два кінцеві результати спричиняють великі негативні наслідки на нашу з вами природу. Якщо ж батарейка потрапляє на сміттєзвалище, то шкідливі елементи потрапляють в грунт або ж що гірше - воду. ЇЇ потім не можна буде ні пити, ні використовувати в побуті.

Якщо ж акумулятор буде спалено на утилізаційному заводі, то велика кількість шкідливих елементів опиниться в повітрі. Гадаю, ви й самі здогадуєтесь, що в цьому поганого.

Цікаво: Відомо, чому вибухають акумулятори смартфонів.

Але які ж шкідливі елементи містяться в акумуляторах та батарейках? Це величезна кількість важких металів, канцерогенів і іншого. А також у них присутній нікель, кадмій, цинк, свинець, марганець, літій, ртуть; просто уявіть яке горе може спричинити цей мікс з найшкідливіших елементів для навколишнього середовища.

Існує вихід з цієї ситуації. У кожному місті існують фірми, які займаються переробкою таких батарейок, але якщо ж у вашому немає, то в багатьох магазинах, супермаркетах, є контейнери для збору акумуляторів, які потім потрапляють на фабрики по переробці.

Але в що ж можна перетворити батарейку? Відповідь буде доволі оригінальною. У багатьох випадках, їх переробляють на такі ж батарейки. Також їх складові можуть використовуватися в виготовленні ламп, а також цементу для стоматології та інших цікавих виробів.

Навіть якщо ви думаєте, що викинете одну батарейку в сміття і скажете собі: «Нічого страшного від однієї не буде», то це неправильно, адже так думають всі. Тому давайте будемо берегти нашу природу та дбати про її екологію!

Також нещодавно стало відомо, чому високі температури можуть пошкодити акумулятор смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы лучшие смартфоны Apple iPhone в 2021 году

Стаття доступна українською...Не так давно компания Apple представила свою новую линейку смартфонов iPhone 12 и все уже в режиме...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -