Реклама

Відомо, чому вибухають акумулятори смартфонів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всі сучасні смартфони обладнані акумуляторними батареями, а саме літій-іонними акумуляторами. Всі акумулятори виробляються під строгим контролем і ризик покупки смартфона із дефектним акумулятором достатньо малий, але він всерівно присутній. Зараз же мова піде про те, чому вибухають акумулятори смартфонів.

В першу чергу, причиною вибуху може стати саме дефект акумулятора. Як ми писали вище, шанси такого надзвичайно малі, але вони існують.

Наступна причина полягає в пошкодженні акумулятора. Тут можна віднести різноманітні пошкодження, які могли вплинути на цілісність акумулятора.

Третьою причиною може стати неправильна установка акумулятора в смартфоні, що може викликати коротке замикання і, в найгіршому випадку, призвести до вибуху.

Четвертою причиною може стати неправильне заряджання смартфона, а саме використання неоригінальних або підроблених зарядних пристроїв, які не можуть гарантувати як цілісність смартфона, та і його акумулятора.

П’ятою причиною може стати зовнішній вплив на смартфон та акумулятор, а саме надзвичайно високі температури. Тобто смартфон тривалий час був під прямими сонячними променями.

Щоб убезпечити себе від таких випадків, рекомендується:

  • використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої;
  • заряджати смартфон тільки при кімнатній температурі;
  • не залишати смартфон на зарядці цілу ніч (у випадку, якщо ми помітили проблеми із акумулятором або зарядним пристроєм);
  • перевіряйте цілісність смартфона після падінь, які могли пошкодити акумулятор;
  • якщо смартфон весь час нагрівається, навіть у тих випадках, коли він не використовується — заміна акумулятора.
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Украинцам назвали основные причины размагничивания банковских карточек

Стаття доступна українською...Банковскими карточками пользуется сейчас большая часть украинцев. Но как и все вещи, банковские карточки также изнашиваются, а...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -