Реклама

Відомо, як месенджери можуть нанести шкоду українцям, та їхнім смартфонам

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

З стрімким розвитком смартфонів, та інших розумних пристроїв, українці почали активніше користуватися інтернетом, а саме різними додатками та програмами, які дозволяють спілкуватися в мережі, або ж просто розважатися.

Цікаво: WhatsApp та Viber: як правильно читаються назви месенджерів.

Звісно, в цьому немає нічого поганого, так як в нинішній час, обійтися без них просто неможливо. Проте, все ж таки є, деякі нюанси, які можуть лише нашкодити, як самому користувачу того чи іншого месенджера, так і смартфону. Саме про них сьогодні й поговоримо.

Насамперед необхідно відмітити, що не самі програми чи додатки збирають інформацію про користувачів, а розробники, які й керують всією роботою відповідних додатків.

Отже, розробники таких месенджерів, як Facebook Messenger та WhatsApp можуть збирати такі різновиди особистих даних громадян, як: ім'я користувача, номер телефону, список контактів, адресу електронної пошти, ідентифікатор пристрою, інформацію про використання програми та багато іншої інформації, яка стосується як самого користувача, так і його смартфона.

Вищенаведена інформація це ще тільки вершина айсбергу, так як якщо розпочати повне перераховування того, що можуть дізнаватися розробники месенджерів, то можна ще довго не закінчувати дану статтю.

Цікаво: Відомо про нову пастку від зловмисників у месенджері WhatsApp.

Сенс даного матеріалу полягає не в тому, що варто відмовитися від соціальних мереж, месенджерів, або від користування смартфоном та додатками, а варто відповідально поводитися як в інтернеті, так і в таких додатках для спілкування, оскільки будь-яка інформація, яка потрапляє в інтернет, так назавжди там і залишається.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Загальна інформація про всі лінійки смартфонів від бренду Xiaomi

Смартфони бренду Xiaomi викликають багато питань, адже їх існує дуже велика кількість. Навряд чи ще якась фірма випускає стільки...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -