Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, як відрізнити дзвінки з Приватбанку від шахрайських дзвінків

Відомо, як відрізнити дзвінки з Приватбанку від шахрайських дзвінків

0

Вивчаючи тему шахрайства у банківській сфері ми не раз доводили, що найчастіше користувачі розголошують свої дані саме через телефонні дзвінки. Тобто своїми ж руками видають шахраям усю необхідну інформацію. Навіть не дивлячись на усі попередження та рекомендації самих банківських установ, отримуючи дзвінок, в якому людина представляється співробітником банку, користувачі навіть не задумуються про те, що це може бути шахрай. Відповідно до цього, ми і продовжуємо цю тему та зараз розповімо, як відрізнити дзвінки з Приватбанку від шахрайських дзвінків. Зокрема, найбільше дана ситуація стосуватиметься клієнтів ПриватБанку, так як база користувачів в нього дуже велика та й він у всіх на слуху.

Перше, на що ви повинні звернути увагу отримуючи дзвінок від «співробітників банку», на номер. Усі дзвінки здійснюються лише з офіційних номерів, з переліком яких ви можете ознайомитись на офіційному сайті банку. Якщо ви не впевнені в тому, що дзвінок справді із банку, завершіть розмову та перетелефонуйте в банк самостійно. Загалом, якщо ви повідомите про намір перетелефонувати в банк самостійно, якщо дзвінок здійснює шахрай, він намагатиметься втримати вас та не завершувати розмову. Тоді як співробітник банку не може заперечити вам в цьому.

Другий момент стосуватиметься даних, розкриття яких від вас вимагатимуть. Співробітник банку не може вимагати у вас ніякої конфіденційної інформації, в тому числі паролів від особистого кабінету, секретних кодів, кодів CVV / CVC, тощо.

Третє, що ви точно ніколи не почуєте від справжнього представника банку, так це скерування до скачування сторонніх додатків чи інших файлів, зокрема, нібито для вашої безпеки. А також повідомлення про крадіжку ваших коштів, які ще можна «врятувати» перевівши їх на безпечний рахунок. Не ведіться на це ні в якому разі.

І останнє, що ми б хотіли вам порекомендувати, це при будь-якій некомфортній для вас ситуації під час телефонного дзвінка із «співробітником банку» завершіть його та самостійно перетелефонуйте в банк або ж відвідайте відділення особисто. Краще витратити на це дещо більше часу, ніж втратити свої дані та кошти.

Також нещодавно було названо основні причини, через які ПриватБанк може заблокувати вашу банківську карту.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version