Home Новини сучасних технологій Відомо, який вплив на людину мають смартфони

Відомо, який вплив на людину мають смартфони

0

Всі, хто має телефон, чули хоча б раз в житті, що він погано впливає на організм людини, адже випромінює радіацію, яка шкодить здоров’ю. Тому дехто намагається своїм смартфоном користуватись мало, а носити подалі від тіла, наприклад в сумочці. Давайте дізнаємось чи правда усі ці теорії і чи справді такий пристрій може завдати шкоди.

Насправді, в телефонах немає взагалі радіації. Все, що може впливати на організм, це радіохвилі. Вони являють собою випромінення, яке схоже до рентгену, але слабше в рази. Тобто по суті, вони не можуть ніяк зашкодити людині. Не дивлячись на це, є певна величина SAR, яка показує скільки цих хвиль допустимо отримати людському організму. Виробники повинні створювати свої телефони згідно обмежень, тому боятись користуватися смартфоном немає чого. Обмеження кожна країна встановлює сама, в Україні показник повинен бути настільки низький, що жоден смартфон йому не відповідає, але це не грає ролі.

Цікаво: Відомо, як запобігти перегріванню смартфона

І так, великої шкоди телефони не завдають, але мінімальний вплив таки мають. Це стосується серцево-судинної системи та нервової. Людина, яка багато говорить по телефону або ж просто постійно в ньому сидить, може спостерігати погіршення пам'яті та зниження уваги, буває з'являється слабкість та знижується тиск. Не дуже приємні наслідки для організму, тому варто обмежувати себе в часі проведеному зі смартфоном.

Кожен бренд-виробник телефонів намагається зробити їх безпечними. Найбільше з цією задачею поки що справляються LG, Samsung, ZTE. Найгірші в плані безпеки є Huawei та Apple, але вони все одно дозволені кругом у світі, адже не перевищують допустимі норми.

Не бійтесь після цього користуватись смартфонами. Вони абсолютно безпечні, але не потрібно користуватись ними цілий день. Це правило стосується і іншої техніки. Щоб бути здоровим потрібно більше часу витрачати на свіжому повітрі і менше в різних пристроях.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version