Реклама

Відомо причини, чому телефон не ловить мережу

Останні Новини

Ми часто можемо помітити на смартфоні, що мережа різко перестала ловити, немає змоги подзвонити, написати смс чи підключитись до інтернету. Звісно, може бути таке, що ви заїхали в місцевість де немає зв’язку, але що робити якщо мережа пропала прямо в місті або вдома? Насправді, причин такої неполадки безліч і сьогодні хочемо розповісти про кожну окремо.

Перша причина - місцевість. Як вже було сказано, бувають такі місця, де просто немає покриття. Найчастіше це села, ліси, гори, або віддалені куточки міста. Якщо ви точно знаєте, що проблема в вашому розташуванні, то спробуйте переключитись із 4G на 3/2G. В деяких випадках така дія допомагає, але є ситуації, коли мережа з'являється лише після повернення в зону покриття.Схожі ситуації бувають ще й навпаки тоді, коли людина знаходиться в районах із великою кількістю будівель. Вишки в таких місцях можуть бути просто перегружені і мережа пропадає, або ж ловить дуже слабо. В таких випадках допомагає також переключення на 3G наприклад.

Цікаво: Названо перелік дій при втраті смартфона

Наступна причина - оператор. У операторів зв'язку бувають поломки або технічні роботи, як і у інших компаніях. Якщо проблема в цьому, то ви нічого не зробите, потрібно просто почекати, поки працівники вирішать свої питання. Зазвичай, перед початком ремонтних робіт або проблем, оператори надсилають абонентам інфомацію про труднощі в з'єднанні.

Проблема із сім-карткою. Мало хто про це задумується, але сім-картки потрібно час від часу замінювати, бо вони як і все інше виходять з ладу. Якщо ви помітили, що зв'язок пропав, або ж часто пропадає без причини, а потім сам з'являється знову, вийміть карту та огляньте її. У випадку, якщо вашій сімці більше 3-5 років, вона пошкоджена або пошкоджений чіп, задумайтесь над її заміною, бо це може стати причиною відсутності мережі. Якщо ж ви бачите, що сім-картка просто брудна, протріть її уважно та увімкніть назад, такі дії також часто допомагають.

Лоток для Sim-картки. Буває, що лоток для картки пошкодився або поломався. Ви можете цього не помітити, але після падіння чи іншого механічного пошкодження, внутрішні деталі також можуть зазнати змін. Після зникнення мережі, вийміть лоток, огляньте його, якщо їх є два, то перемістіть сімку в інший та спробуйте знову подивитись чи підключиться мережа. Якщо це не допомогло, то можливо лоток взагалі треба замінити на новий.

Прошивка телефона. Є люди, які можуть самі перепрошити свій смартфон, але на жаль, не завжди успішно. Якщо ви встановлювали нову ОС без допомоги спеціалістів, то могли нашкодити системі та видалити драйвера, або вони просто не підтримуються. Як би там не було, але вирішить проблему повернення до стандартної заводської ОС.

Варто знати: Знаходимо приховану камеру в приміщенні за допомогою смартфону. Декілька способів

Пошкодження самого телефона. Смартфони часто падають, а інколи навіть потрапляють під воду. Всі ці речі не несуть жодної користі, хоча ззовні можна навіть і не сказати про це. Всередині пристрою знаходиться дуже велика кількість маленьких деталей, які виходять з ладу після падінь. Якщо після падіння у вас пропав зв'язок, то варто задуматись чи не нашкодили ви йому. Для перевірки віднесіть пристрій до сервісного центру та довірте це діло професіоналам. У випадку потрапляння у смартфон води, краще спочатку відразу його максимально розібрати. В нових моделях є можливість витягнути лише картку, бо батарея і корпус не розбираються.

Збій налаштувань. Щоб правильно ловила мережа на телефоні є налаштування для цього. Буває, що вони самі якимось чином збиваються і потрібно все робити заново вручну. Для цього зайдіть в Налаштування, оберіть розділ Мобільні дані та встановіть Тип мережі, після цього самостійно оберіть свого оператора. Ця дія повинна допомогти, якщо дійсно проблема в збоях.

Ну і останнє - програми шкідники. Ми часто не задумуємось, які додатки завантажуємо на смартфон. В результаті такі програми можуть бути просто шкідливими і загрожувати не лише мережі, а й особистим даним. Для того, щоб не натрапити на таку неприємність, завантажте антивірус і перевірте наявність шкідливих додатків.

Як бачите, причин чому не ловить мережа може бути багато, але інколи можуть допомогти легші способи, такі як перезавантаження телефона, вимкнення та увімкнення або ж режим польоту.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо смартфон “Топ за свої гроші” і це не про Xiaomi

Ні для кого не новина, що наше майбутнє стоїть саме за китайцями, адже їхні гаджети підкорили увесь світ. Звісно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -