Home Новини сучасних технологій WhatsApp готується до відключення користувачів

WhatsApp готується до відключення користувачів

0

Останні декілька місяців тільки те й чути, що WhatsApp збирається блокувати своїх користувачів, змушує погоджуватися на невигідну політику конфіденційності і тому подібне. Так ось, WhatsApp готується до відключення користувачів і вже завтра, 15 травня, почнуть діяти перші обмеження для користувачів, які не згідні з новою політикою конфіденційності і не приймають її. Що ж такого страшного в цій політиці? Ну, згідно політики конфіденційності, WhatsApp почне збирати дещо більше інформації про своїх користувачів, та буде передавати її компанії Facebook, а вони будуть використовувати її для персоналізованої реклами.

Серед інформації, яку буде передавати WhatsApp, буде міститися назва облікового запису та номер телефону, який до нього прикріплений; список контактів та дані про платежі через месенджер; геодані та ідентифікатор пристрою; інформація про пристрій та листування з компаніями та з техпідтримкою; файли cookie та інша інформація.

Як ми писали вище, вся ця інформація буде використовуватися компанією Facebook, щоб показувати персоналізовану рекламу своїм користувачам у однойменній соцмережі, Instagram та WhatsApp.

Тепер стосовно користувачів, які не згідні ділитися інформацією (яка була перерахована вище) з Facebook, отримають обмеження у користуванні месенджером. Для початку, всі незгідні користувачі не зможуть телефонувати до інших користувачів WhatsApp, та не зможуть першими розпочинати чати. Через деякий час, такі користувачі перестануть отримувати вхідні дзвінки та повідомлення.

Як запевняють у WhatsApp, видаляти облікові записи незгідних користувачів не будуть. Хоча краще б видаляли, оскільки користуватися месенджером з таким функціоналом вже не буде сенсу. Виходом із цієї ситуації є прийняття політики конфіденційності або ж перехід в інший месенджер. Для прикладу у Telegram або Signal.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version