Home Новини сучасних технологій WhatsApp не найкращий варіант безпечного месенджера

WhatsApp не найкращий варіант безпечного месенджера

0

Нещодавно багато галасу було зроблено через те, що WhatsApp буде передавати всю необхідну інформацію в Facebook. Основною причиною такої зміни політики в додатку є те, що Facebook хоче знати більше про своїх користувачів, щоб персоналізувати для них рекламу. Знову ж таки, всім й так відомо, що Facebook знає занадто багато, а зараз вони вирішили тільки розширити свою базу знань за допомогою месенджера WhatsApp. Зараз же мова піде про те, чому WhatsApp не найкращий варіант безпечного месенджера.

Для початку варто відмітити те, що месенджер належить компанії Facebook, що вже суперечить конфіденційності, враховуючи скільки скандалів пов’язано з компанією та “зливом” персональних даних стороннім компаніям для різноманітних цілей. WhatsApp був тим месенджером, який давав людям можливість обходитися без Facebook, але зараз, через зміну правил, ця межа між соц. мережею і месенджером зникає.

Наступне, варто відмітити те, що у WhatsApp запевняють, що вони не зберігають жодних повідомлень користувачів. Насправді все трохи не так і повідомлення зберігаються до 30 днів на своїх серверах або доти, доки отримувач його не прочитає.

Ще одна потенційна проблема із конфіденційністю - зашифровані повідомлення. Повідомлення які відправляються до іншого користувача є зашифрованими. Це дійсно добре, оскільки розшифрувати їх може тільки смартфон відправника і смартфон отримувача. Але одна проблема в цьому є - резервна копія зашифрованих повідомлень знаходиться в хмарних сервісах і вони не зашифровані.

Раніше ми повідомляли, що 100% безпеки не гаратує жоден месенджер, тому вибирати коому довіряти свої персональні дані, необхідно надзвичайно обережно.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version