Реклама

WhatsApp знову запідозрили в читанні листувань користувачів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Тільки нещодавно ми, в ITechNews, повідомляли про те, що месенджер WhatsApp і компанія Facebook регулярно потрапляють в скандали, які стосуються конфіденційності користувачів. На цей раз WhatsApp знову запідозрили в читанні листувань користувачів. Для початку трохи фактів.

Як відомо, компанія Facebook запевняє своїх користувачів та користувачів месенджера WhatsApp в тому, що листування між ними захищені наскрізним шифруванням і ніхто, окрім співрозмовників, не може отримати до листування доступу, навіть Facebook. З такою заявою глава Facebook виступив ще в 2018 році і такий пункт прописаний навіть в Політиці Конфіденційності месенджера та соціальної мережі Facebook. Як виявилося, Цукерберг злукавив і не все так ідеально, як він описував.

За повідомленням некомерційної організації ProPublica, за модерацію отриманого та відправлено вмісту, відповідає штат із понад 1000 модераторів, які в ручному режимі перевіряють всі підозрілі повідомлення (на думку штучного інтелекту). Тобто, якщо штучний інтелект виявив неприйнятний вміст в повідомленні, а саме спам, дезінформацію, інформацію про терористичні загрози, насильство та сексуальне насильство над неповнолітніми, то такі повідомлення відправляються на перевірку цим самим модераторам.

Проблемою в даному випадку є те, що за модерацію неприйнятного вмісту відповідає стороння компанія (компанія Accenture), яка перечитує всі підозрілі повідомлення і виносить свій вердикт стосовно відправника цього вмісту. В даному випадку можливі три сценарії, а саме: блокування облікового запису, переведення облікового запису під "ручний контроль", або ж вони залишають обліковий запис в спокої. Якщо ж підтверджується якась загроза, то отримані дані можуть передати в поліцію, або ж інші контролюючі органи.

Так ось, у всіх виникають досить очікувані запитання. Чому до особистих листувань отримують доступ сторонні компанії, тобто треті особи і яким чином вони обходять "неймовірно захищене" наскрізне шифрування. Стосовно першого запитання Facebook підтверджує, що існує така група модераторів, але спростовує стеження і запевняє, що вони не читають повідомлень, а виконують зовсім іншу роботу. Стосовно другого запитання, то Facebook ніяк не коментує цього, але це поки що.

Вірити таким заявам з сторони ProPublica, або не вірити, досить складне рішення, оскільки кожна така інформація проти Facebook та їх сервісів, в більшості випадків, підтверджується і проблем з конфіденційністю в Facebook завжди багато. Зараз залишається очікувати на розвиток подій і на те, що скажуть регулюючі органи США на такі заяви з сторони ProPublica.

Також нещодавно з’явилась інформація про тестування нових функцій в месенджері WhatsApp.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Назван способ дистанционного чтения переписок в Viber

Стаття доступна українською...Эта статья, вероятно, понравится не всем, так как речь частично пойдет об отношениях мужчины и женщины, или...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -