Реклама

В Xiaomi знають, як захистити користувачів від шкідливих додатків

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Користувачів Android-смартфонів неймовірна кількість, оскільки пристроїв під управлінням цієї ОС справді багато і пропонуються вони під різний бюджет. Найбільшою перевагою ОС Android є те, що вона доступна абсолютно всім і кожен виробник розумних пристроїв може використовувати її для своїх цілей. Крім цієї переваги, в Android є один недолік – через свою відкритість вона вразлива перед шкідливим програмним забезпеченням. Як ми писали вище, будь які виробники смартфонів можуть використовувати ОС Android на своїх пристроях і компанія Xiaomi з їхньою фірмовою оболонкою MIUI, є однією з них. Так ось, нещодавно стало відомо, що в Xiaomi знають, як захистити користувачів від шкідливих додатків і вірусів, відповідно.

Для початку варто нагадати, як шкідливе програмне забезпечення наносить шкоди власникам смартфонів. Завантажуючи, на перший погляд, звичайний і нешкідливий додаток, ви навіть можете не підозрювати, що він, без вашого відома, буде додатково завантажувати на ваш смартфон інші шкідливі додатки, які і будуть розповсюджувати вірус в системі вашого смартфона. Так ось, саме з таким способом розповсюдження вірусів й буде боротися Xiaomi. Тепер детальніше про це.

Нещодавно з'явилася інформація, що Xiaomi починає тестування нової функції MIUI, яка отримала назву MIUI Pure Mode і вона покликана суттєво покращити захист оболонки MIUI та користувачів від потенційних загроз.

Дана функція буде сканувати всі додатки, які ви буде завантажувати на смартфон і у випадку самовільного завантаження ними інших додатків, буде блокувати їх. Дещо схоже можна побачити на пристроях компанії Apple, але відмінність тут полягатиме в тому, що Apple забороняють вимикати дану функцію і вона активна по замовчуванню. Xiaomi ж, працюють більш лояльно і демократично, тому для користувачів буде доступна можливість її вимикання, як говориться на страх і ризик.

Якщо Xiaomi справді випустить оновлення з цією функцією, то користувачі пристроїв під управлінням MIUI, істотно покращать свою безпеку при користуванні смартфоном.

На даний момент відомо, що ця функція тестується в Китаї і тільки на деяких пристроях. Швидше за все, функція MIUI Pure Mode буде доступна тільки для перміальних пристроїв (спочатку), а потім кількість пристроїв буде розширено на всі пристрої Xiaomi, Redmi, Poco та Black Shark. Очікувати дану функцію варто не раніше, ніж в кінці четвертого кварталу цього року.

Також нещодавно було названо смартфони Xiaomi, на яких можна буде збільшити оперативну пам’ять.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Новинка Xiaomi Mi Band 5

Фітнес-трекер Mi Band являється одним із найвідоміших продуктів Xiaomi.Новинка Xiaomi Mi Band 5 вийде, як завжди, якісною. ...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -