Home Новини сучасних технологій Windows 10 KB5004945 викликає серйозні проблеми у деяких користувачів

Windows 10 KB5004945 викликає серйозні проблеми у деяких користувачів

0

Нещодавно корпорація Microsoft розпочала випуск екстреного оновлення Windows 10 KB5004945, щоб виправити помилку PrintNightmare , але, як видається, це створює серйозні проблеми для принтерів деяких користувачів, згідно з різними звітами на платформах соціальних медіа та на наших форумах.

KB5004945 був випущений 6 липня з різними виправленнями безпеки для широко вживаної вразливості “PrintNightmare” у службі Windows Spooler Print. Незважаючи на те, що оновлення безпеки усунуло цю вразливість, цей патч збиває принтери таких компаній, як Zebra.

KB5004945 виводить з ладу принтери від Zebra та інших компаній. Користувачі підтвердили нам, що ця помилка не відокремлена від принтерів Zebra, а також впливає на кілька брендів принтерів. Здається, помилка впливає на службу спулера друку, і завдання друку зникають без друку.

Крім того, є різні скарги від постраждалих користувачів в Інтернеті через Reddit .

Як виправити проблеми з Windows 10 KB5004945

Як і слід було очікувати, Microsoft застосувала виправлення на стороні сервера для віддаленого усунення несправностей друку, спричинених оновленням безпеки. Виправлення виконується автоматично через Центр оновлення Windows, і користувачі можуть спробувати застосувати патч, перевіривши наявність оновлень у Центрі оновлення Windows, а потім перезавантаживши пристрій.

Варто зазначити, що ви не побачите нового оновлення або сповіщення на екрані Windows Update. Це оновлення відбувається тихо у фоновому режимі. Щоб перевірити виправлення на стороні сервера проблем KB5004945, виконайте такі дії:

Відкрийте редактор реєстру за допомогою пошуку Windows .
У Редакторі реєстру перейдіть до такого шляху:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FeatureManagement \ Overrides \ 4 \ 1861952651

Якщо ви бачите “ 1861952651 ” (KIR) у папці “Перевизначення \ 4 \”, це означає, що виправлення застосовано, і принтери повинні працювати знову.

Пам'ятайте, що це виправлення може зайняти до 24 годин для повного розповсюдження як на споживчих, так і на некерованих пристроях. Якщо ви не бачите виправлення, спробуйте перезапустити пристрій.

Як видалити KB5004945

На щастя, користувачам вдалося вирішити проблеми з друком, видаливши сукупне оновлення вручну.

Щоб видалити KB5004945 і вирішити проблему з друком , виконайте такі дії:

  • Відкрийте Центр оновлення Windows за допомогою меню пошуку або меню Пуск.
  • На екрані Windows Update натисніть « переглянути історію оновлень ».
  • У вікні “Переглянути оновлення” виберіть Видалити оновлення, щоб відкрити Панель керування.
  • Знайдіть ідентифікатор KB та двічі клацніть на ньому, щоб видалити оновлення .
  • Якщо вам не вдається видалити виправлення через Панель управління, ви також можете відкрити командний рядок або PowerShell (адміністратор) і виконати таку команду: wusa / uninstall / kb: 5004945 / promptrestart

Як вручну зменшити вразливість PrintNightmare

PrintNightmare є критичною вразливістю, і вона впливає на службу спулера друку, яка попередньо включена на всіх машинах. Як вам, мабуть, відомо, ця послуга потрібна для друку, а також увімкнена на пристроях, не підключених до принтерів.

Якщо ви видалите оновлення безпеки, щоб вирішити проблеми з друком та інші проблеми, пристрій стане вразливим до проблем із безпекою PrintNightmare. Згідно з повідомленнями, зловмисник може віддалено отримати доступ до контролера домену та захопити цілий домен, якщо помилка використовується.

На щастя, ви можете тимчасово відключити друкарський сплітер, щоб захистити ваш пристрій від впливу PrintNightmare нульового дня. Щоб усунути вразливість вручну, виконайте такі дії:

Відкрийте PowerShell (адміністратор).
Введіть таку команду: Stop-Service -Name Spooler -Force
Введіть таку команду: Set-Service -Name Spooler -StartupType Disabled

На додаток до збоїв у роботі принтера, ми також бачимо окремі повідомлення про помилки синього екрану смерті. У деяких випадках оновлення безпеки Windows 10 спричиняє BSOD із повідомленням про помилку "Critical Process Died".

Ми очікуємо, що Microsoft випустить інший патч або обхідний шлях для вирішення цієї проблеми найближчим часом, і це може статися можливо під час майбутнього циклу оновлень виправлення вівторка.

Також нещодавно стало відомо, що ентузіасти встановили Windows 95 на Windows 10.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version