Home Новини сучасних технологій Як правильно налаштувати месенджер Viber, щоб він не засмічував смартфон

Як правильно налаштувати месенджер Viber, щоб він не засмічував смартфон

0

Всім українцям відомий месенджер Viber і це цілком очікувано, враховуючи його популярність і кількість активних користувачів. Також всім активним користувачам месенджера відомо, що він неймовірно сильно засмічує внутрішню пам’ять смартфона, що змушує нас активно боротися з цим і в ручному режимі видаляти гігабайти даних, які нам непотрібні. Зараз же розповімо, як правильно налаштувати месенджер Viber, щоб він не засмічував смартфон і вам не приходилося кожного місяця це робити в ручному режимі.

Для початку, вам необхідно перейти в сам месенджер, а потім перейти в Додатково. В цьому розділі шукаємо Параметри та переходимо в “Мультимедійні файли й пам’ять”. Відвідавши цей розділ, вибираємо правильні налаштування, які зможуть заощадити вам вільний простір на смартфоні.

Перше, що ви побачите, це Якість зображення. В даному випадку необхідно вибирати таку якість зображення, яка буде мінімальною. Найкраще вибрати якість зображення “Стискання”, оскільки в такому вигляді зображення займатимуть приблизно 180 Кб.

Наступним кроком стане збереження Зображень в Галерею.В даному випадку вам вирішувати особисто, чи зберігати зображення в галереї чи ні. Якщо дозволите зберігати, то всі отримані медіа будуть зберігатися на смартфоні, якщо не виберете, то зображення не будуть зберігатися.

Наступний крок — автоматично завантажувати дані в мережах мобільного зв’язку. В даному випадку, ми рекомендуємо заборонити такі завантаження. Таким чином ви збережете себе від надмірної витрати мобільного трафіку і додатково не будете засмічувати свій смартфон різними фото, відео та GIF.

Зразу ж, після автозавантаження в мобільних мережах, ви побачите автозавантаження по Wi-Fi. В даному випадку, краще залишити це активним, тоді ви хоча б не будете витрачати свій мобільний трафік, але файли все рівно будуть зберігатися. Так ви хоча б зможете проконтролювати, що саме завантажилося.

Наступний пункт - автоматичне програвання відео. Цю опцію краще вимкнути, окільки в месенджері передається велика кількість файлів, які після програвання зберігаються в пам’яті смартфона. Вимкнувши цю опцію, ви будете самі вибирати, що саме можна завантажувати, а що ні. Також це суттєво заощадать ваш мобільний трафік.

Ще один крок - це обмеження трафіку. Це дійсно корисна функція, яка заощадить ваш мобільний трафік, та не буде завантажувати зайві файли на смартфон.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version