Home Новини сучасних технологій Як за допомогою спеціальних додатків дізнатися чи прослуховується ваш смартфон

Як за допомогою спеціальних додатків дізнатися чи прослуховується ваш смартфон

0

В попередньому матеріалі ми розглядали фізичні ознаки того, що вас можуть прослуховувати. Зараз же розповімо, як за допомогою спеціальних додатків дізнатися чи прослуховується ваш смартфон, оскільки фізичні ознаки також можуть вказувати на технічні проблеми із смартфоном, або ж поганою оптимізацією того чи іншого додатку.

Як ми писали раніше, шкідливе програмне забезпечення потрібно шукати за допомогою антивірусних програм і потім видаляти всі підозрілі файли, документи та додатки. У випадку, якщо антивірусні програми не допомогли, варто звернутися до спеціальних додатків, які були розроблені спеціально для пошуку шпіонських додатків. Перелік якісних та надійних додатків не такий вже і великий, тому вибрати для себе найоптимальніший не складе труднощів.

Напевно одним із найкращих додатків можна назвати Anti Spy Mobile. Цей додаток можна офіційно завантажити в магазині Google Play (він безкоштовний). Цей додаток було завантажено понад 5 млн разів і отримав він середню оцінку користувачів 4.1.

Наступний непоганий варіант — Darshak. Додаток перевіряє якість шифрування ваших дзвінків, запобігає прослуховуванню та виявляє підозрілу активність на смартфоні.

Ще один додаток EAGLE Security FREE. Цей додаток виконує схожі функції до попереднього. Особливістю EAGLE Security FREE можна назвати те, що він перевіряє, чи ваш дзвінок та смс проходять саме через мобільну станцію, а не через посторонніх.

Android IMSI-Catcher Detector також виявляє підроблені мобільні станції і якщо таке дійсно трапляється, то вас будуть сповіщати.

В будь-якому випадку, навіть провівши повний огляд смартфона за допомогою фізичних ознак та за допомогою додатків, не варто вважати, що ваш смартфон не заражений. Зловмисники завжди знаходять шляхи обходу всіх можливих варіантів захисту. Завжди пам’ятайте, що спочатку з’являється вірус і тільки потім антивірус.

Також нещодавно стало відомо, як захистити свій смартфон, якщо ви боїтеся його втратити.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version