Реклама

Засновник Aliexpress зник після конфлікту з владою Китаю

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Як повідомляє портал businessinsider, засновник Aliexpress зник після конфлікту з владою Китаю. Джек Ма (Jack Ma), 56-річний мільярдер, засновник Alibaba ( Aliexpress входить до Alibaba) і Ant Group, не з’являвся на публіці більше двох місяців – про це повідомила Джессіка Юн (Jessica Yun) в матеріалі Yahoo Finance. Нещодавно він виявився в центрі уваги, коли Китай вирішив натиснути на його бізнес-імперію.

Засновник Aliexpress зник після конфлікта з владою Китаю

В кінці грудня китайські регулюючі органи почали антимонопольне розслідування відносно Alibaba, найбільшої в країні компанії електронної торгівлі, яку іноді називають китайською Amazon. А в листопаді Китай ввів правила, які зупинили первинне публічне розміщення акцій Ant Group, компанії пана Ма, зайнятої в області фінансових технологій.

Ці правила були введені через кілька тижнів після того, як Джек Ма піддав критиці систему фінансового регулювання Китаю на конференції в Шанхаї. Повідомляється, що мільярдер назвав принципи управління фінансами, використовувані Китаєм «клубом літніх людей» і сказав, що країна не може використовувати методи минулого для регулювання майбутнього.

Виконавчий директор стартапу Capital Блер Сильверберг (Blair Silverberg), фінансово утримує позики, сказав в листопаді Кеті Каналес (Katie Canales) з Business Insider, що правила були введені, щоб китайський уряд міг продемонструвати свою перевагу над Джеком Ма.

Ресурс Financial Times повідомив, що в листопаді у пана Ма забрали пост судді на організованому ним африканському шоу талантів «Бізнес-герої Африки». Представник Alibaba пояснив журналістам, що через конфлікт з діловим графіком мільярдера в журі фіналу шоу, яке було відзнято в листопаді і ще не випущено, дійсно не буде Джека Ма. «Нам нема чого додати, крім цього», - зазначив він, відповідаючи на питання про місцезнаходження засновника Alibaba.

До недавнього часу пан Ма був найбагатшою людиною Китаю зі станом понад $ 60 млрд. Але за останні два місяці оцінка його майна знизилася на $ 12 млрд через жорсткість Китаєм правил для індустрії фінансових технологій. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, стан Джека Ма зараз оцінюється в $ 50,6 млрд, що робить його четвертою найбагатшою людиною Китаю.

Попередження для Джека Ма

Цікаво, що в відеоінтерв'ю за серпень 2019 року інший китайський мільярдер, Гуо Венгуі (Guo Wengui), який втік з країни в 2014 році, заявив, що у Джека Ма можуть початися проблеми в 2020 році, тому що уряд Китаю хоче роздобути його прибуткову компанію Ant Group. Минулого тижня уряд Китаю розпорядився скоротити операції Ant Group, що володіє найбільшою в Китаї платформою цифрових платежів Alipay, висловивши сумніви в адекватності управління.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi закінчують виробництво 4G смартфонів

Компанія Xiaomi та суббренд Redmi являються одними з найбільших виробників смартфонів з підтримкою 4G та 5G. Як повідомляється, Xiaomi...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -