Реклама

3D-принтери, які друкують їжу: що це і чи потрібні вони?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У сучасному світі нас уже мало що може здивувати. Ще два десятки років тому ми не могли повірити, що будемо користуватись телефонами без кнопок і матимемо змогу бачити співрозмовника на екрані. А от сьогодні ми вже навіть маємо змогу скуштувати їжу, надруковану на 3D-принтері.

Таку дивину вже через десяток років зможе собі дозволити кожен. Адже друк їжі відповідає найважливішим потребам сучасності та семимильними кроками прямує вперед. Зараз їх вартість сягає сотень тисяч. Але якщо провести паралель з звичайними 3D-принтерами, то вони також на початку свого існування коштували дуже дорого. А з плином часу їх вартість зменшилась. І зараз кожен бажаючий має змогу його придбати за прийнятну суму до 7 000 грн.

Цікаво: Розроблено пристрій, який перетворює фотографії в 3D-зображення.

Яку їжу друкують?

Китайці придумали Wiiboox Sweetin, який для свого власника може надрукувати тости, сир, пюре з картоплі та навіть м'ясо. Його вартість зараз становить 70-80 тис грн. А от кондитерський принтер може порадувати вишуканими солодкими смаколиками. Уже на сьогоднішній день різновид таких принтерів вражає. І в принципі, друкувати можна будь-яку їжу.

Для чого придумали такі принтери і як вони працюють

3D-принтери роблять те, що людина самотужки зробити не подужає. Вони з рідкої речовини можуть виготовити будь-який інгредієнт чи страву, яку ви оберете.

Принцип роботи принтерів, які друкують їжу такий самий як і в звичайних. І вже зараз ведуться розробки, завдяки яким з рідини рослинного походження можна буде друкувати м'ясо. Воно схоже на натуральне навіть за структурою. Це справжній прорив, яким скоро зможе користуватись кожен бажаючий.

Така цікава можливість значно скоротить процес приготування їжі. Вона розширить можливості кулінарії та подарує нам час на щось важливіше.

Також нещодавно було названо 4 причини, чому 3D-телевізори зникли з продажу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Запущено планшет Alcatel Joy Tab 2

Компанією TCL було запущено планшет Alcatel Joy Tab 2 у США. Ціна на планшет визначена у розмірі 120 дол,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -