Реклама

Браузер Internet Explorer винуватий в безлічі хакерських атак

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні стало відомо, що браузер Internet Explorer винуватий в безлічі хакерських атак. У великому відкритті дослідники безпеки виявили, що ще не виправлена ​​вразливість у поважному веб-браузері Internet Explorer (IE) відповідає за безліч атак на дослідників безпеки, про які повідомлялося минулого місяця.

Минулого місяця група аналізу загроз Google (TAG) повідомила, що північнокорейська хакерська група, яка фінансується державою, використовувала різні засоби, включаючи створення складних підроблених персон для взаємодії з дослідниками, намагаючись проникнути на їх робочі станції.

Зараз, згідно з повідомленнями, південнокорейська фірма безпеки ENKI виявила раніше не розкриту вразливість нульового дня в IE, яку, за їхніми твердженнями, використовували під час останніх атак.

Спійманий на вчинку

В рамках нападу актори загроз, видаючи себе за дослідників, надсилали шкідливі проекти Visual Studio та посилання на веб-сайти, на яких розміщувались експлойт-комплекти для встановлення бекдорів на комп’ютерах дослідника.

У корейському мовному блозі, опублікованому вчора, ENKI зазначив, що група також націлена на їхніх дослідників під приводом обговорення подвигу macOS. Незважаючи на те, що атака не вдалася, вона дала дослідникам можливість проаналізувати файли, якими зловмисники намагаються отримати доступ до своїх комп'ютерів. 

Їх аналіз змусив ENKI повірити, що зловмисники намагаються скористатися експлойтом для вразливості нульового дня IE для доставки шкідливого корисного навантаження. Потім ENKi створив концепцію докази експлуатації, яку також повідомляють інші дослідники безпеки на основі деталей, які передає ENKI.

Згідно з повідомленням, ENKI підтримує зв’язок з корпорацією Microsoft, яка вимагала подальшої інформації у корейської компанії.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо смартфони Xiaomi, які більше не будуть отримувати оновлення

Xiaomi дійсно хороший виробник телефонів, і багато користувачів ним задоволені повністю. Але є у них один вагомий мінус, про...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -