Реклама

Чи справді пульсоксиметр можна замінити смартфоном чи фітнес-браслетом

Останні Новини

Пульсоксиметр, або просто прилад для вимірювання кисню в крові, сьогодні з’явився практично в кожній сім’ї. А як щодо можливості вимірювання рівня кисню через смартфон? Зараз багато пристроїв надають таку можливість, але давайте визначимо, чи справді пульсоксиметр можна замінити смартфоном чи фітнес-браслетом.

Стандартні пульсоксиметри, по зовнішньому вигляду, схожі на прищіпку, яка кріпиться на пальці нашої руки. Даний прилад отримав можливість фіксувати світло, яке проходить через тканини та артерії, і на основі цього визначати рівень кисню в крові. Робиться це на основі трьох елементів, а саме датчика червоного світла, світлочутливого датчика та монітора. Точність вимірів домашніх пульсоксиметрів досить висока і їх справді можна використовувати для перевірки рівня кисню в домашніх умовах.

Тепер стосовно смартфонів. Щоб виміряти рівень кисню в крові на смартфоні, потрібен відповідний додаток і в більшості випадків перевірка відбуватиметься за допомогою камери, яка не має можливості визначити точні дані. Та сама ситуація із фітнес-браслетами та схожими пристроями, наявні на них датчики не мають можливості вимірювати світло, яке проходить через артерії, вони лише відбивають його на датчик.

Відповідно до цього, показники рівня кисню в крові тут зовсім не відповідають дійсності. Тобто, замінити пульсоксиметр смартфоном не вийде.

Також нещодавно стало відомо, чи справді смартфони із захистом від вологи не бояться рідини.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi представили розумну зимову куртку

Xiaomi представили розумну зимову куртку. Товар представлено через торгову площадку Xiaomi Youpin. У міру наближення зими на Xiaomi Youpin запустили куртку з...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -