Реклама

Чи варто хвилюватися за блокування банківських карт ПриватБанком?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останнім часом, на різноманітних форумах, в соціальних мережах та на спеціальних сайтах, можна зустріти велику кількість гнівних відгуків клієнтів ПриватБанку, деякі з них навіть були опубліковані на нашому сайті. В більшості випадків, всі вони (відгуки) стосуються неочікуваних блокувань банківських карток і рахунків. Як це завжди буває, серед всієї кількості відгуків, більшість незадоволених клієнтів банку, навіть не здогадуються про те, чому таке могло трапитися. Зараз же розповімо, чи варто хвилюватися за блокування банківських карт ПриватБанком і чому таке взагалі трапляється.

Якщо ви пам’ятаєте, то не так давно в Україні почав інтенсивно працювати фінансовий моніторинг, суть якого полягає у запобіганні фінансуванні тероризму, відмиванню коштів та неофіційній підприємницькій діяльності. Відповідно до цього закону, кожен банк (ПриватБанк серед них) повинен особисто перевіряти всі надходження коштів на банківські рахунки і у випадку, якщо алгоритми банку запідозрять щось неладне, заблокують переказ для подальшої перевірки. В таких випадках, банк зв'язується з клієнтом банку і вимагає підтвердження легальності надходження тої чи іншої суми.

Так чи варто хвилюватися за блокування банківської карти в ПриватБанку? Фактично, хвилюватися нема чому, але лише в тому випадку, якщо ви не порушуєте чинні закони України та правила банку. Щоб вам було легше зорієнтуватися, ми назвемо найпопулярніші причини, через які ПриватБанк блокує карти та рахунки і якщо ви не робите нічого, що буде перераховано нижче, то й хвилюватися немає потреби.

  1. Якщо ви не займаєтесь неофіційною підприємницькою діяльністю, то й хвилюватися вам нема потреби.
  2. У вас нема заборгованостей, через які ПриватБанк може заблокувати ваш рахунок, для її погашення.
  3. Ви не фінансуєте терористичні організації і не здійснюєте сумнівних банківських переказів.

Так ось, якщо жоден з цих трьох пунктів не підходить вам, то хвилюватися за блокування вашої банківської карти не варто. Формально, може бути тільки одна причина, через яку заблокують вашу карту - технічна помилка.

Так, це найпоширеніша причина, через яку блокують рахунки (тимчасово) українців, але такий конфуз вирішується досить швидко, достатньо просто зателефонувати в банк.

Також нещодавно стало відомо, що банкомат ПриватБанку не видає кошти, але успішно списує їх із рахунку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Роз’єми USB у комп’ютерах мають різний колір. Що це значить?

На комп'ютерах, ноутбуках часто можна помітити USB роз'єми різного кольору. Ці позначки не робляться просто так. Кожен колір щось...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -