Реклама

Чим небезпечно роздавати пароль від свого Wi-Fi?

Останні Новини

Пароль від Wi-Fi, який знаходиться вдома знають мешканці квартири та їх друзі/родичі при потребі. Для інших ця інформація повинна бути закрита і ми розповімо чому. Звісно, бувають різні ситуації і інколи сусіди можуть просити вас надати доступ до свого Wi-Fi. Якщо ви впевнені в людині, то звісно можете це зробити, але якщо ні, то ні в якому разі не розголошуйте такі дані. В цій статті хочемо навести декілька, можливо, не відомих раніше причин чому.

Цікаво: Відомо, як зловмисники можуть нашкодити взламавши Wi-Fi роутер

Ну по-перше, чим більше пристроїв підключено до однієї мережі, тим повільніше все працює. Уявіть собі, даєте ви комусь свій пароль, людина користуєтсья Wi-Fi, завантажує різні фільми, ігри, файли, а в результаті ви не можете на повну насолодитись швидкістю. То для чого таке потрібно, якщо плату знімають лише з вас?

По-друге, людина, яка отримала доступ до Wi-Fi може накоїти щось зовсім не добре, а питати будуть у власника, у того, хто заключив договір. Розумієте, провайдер бачить і зберігає всю інформацію про пошукові запити, а з них можна взяти безліч інформації. Добре, якщо нічого не станеться, але впевненим бути не можна. Звісно, якщо ви знаєте, що не зробили нічого поганого то ніхто вас винним не зробить, але нерви точно доведеться потратити. До речі, є такі провайдери, які не дозволяють користуватись Wi-Fi за межами квартири. Тобто вони можуть розцінювати це як порушення договору і просто його з вами розірвати. З цим нічого вдіяти не можна буде, бо такі правила. Цю проблему легко вирішити підписанням нового договору з іншим провайдером, але це займе багато часу та зайвих витрат.

Варто знати: Як переконатися, що ви отримуєте найкращу швидкість від домашнього Wi-Fihttps://itech.co.ua/novyny/iak-perekonatysia-shcho-vy-otrymuiete-najkrashchu-shvydkist-vid-domashnoho-wi-fi/

Ну і остання не менш вагома причина - злом підключених пристроїв. Ви не можете знати на 100% ким виявиться людина, яка користується вашим Wi-Fi. А якщо це шахрай і він зможе отримати доступ до пристроїв, які знаходяться в вашому домі і підключені до Wi-Fi? Уявіть скільки інформації можна отримати із смартфона, ноутбука чи телевізора. Не хотілося б натрапити на такі прикрі ситуації.

Взагалі, причин не роздавати пароль усім підряд дуже багато, ми назвали лише декілька головних і найбільш небезпечних. Якщо хтось із своїх чи знайомих сусідів знає пароль, то це нічого. Аби він тільки не пішов далі і не втрапив до рук дійсно тих, хто може зашкодити. Якщо ж ви все таки дали пароль, а потім почали сумніватись чи варто було, то можна змінити пароль на інший і знову бути в безпеці.

Цікаво: Як поділитися своїм Wi-Fi через QR-код на Android

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо причину, через яку WhatsApp захаращує пам’ять смартфона

Месенджер WhatsApp користується неабиякою популярністю серед українців, навіть не дивлячись на останні скандали навколо нової політики конфіденційності. WhatsApp, як...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -