Реклама

Цифрова гігієна – що це, та навіщо її дотримуватись

Останні Новини

Враховуючи зростання рівня кіберзлочинності в мережі, сьогодні ми дамо відповідь на питання – «Цифрова гігієна – що це, та навіщо її дотримуватись».

Основа цифрової гігієни полягає в грамотному споживанні інформації та дотриманні основних правил кібербезпеки. Про останнє ми говорили не раз. Це застосування різних паролів до кожного з наявних у вас облікових записів, здійснення резервного копіювання та застосування двофакторної ідентифікації. Загалом, в наш час, цифрова гігієна є надзвичайно важливою.

Окрім основних правил кібербезпеки, експерти рекомендують дотримуватись і таких правил:

  • в інтернет-сервісах не вказуйте справжнє ваше ім’я;
  • переходьте лише за перевіреними посиланнями;
  • регулярно оновлюйте операційну систему та додатки на вашому смартфоні;
  • використовуйте комплексні сервіси захисту смартфона;
  • для одноразових реєстрацій використовуйте окрему електронну адресу;
  • встановлюйте надійний пароль та регулярно міняйте його, якщо мова йде про фінансові, банківські сервіси та сервіси надання державних послуг. Надійним вважається пароль із 16 символів, що включає в себе великі та малі літери, а також цифри;
  • не використовуйте громадський Wi-Fi для входу в мобільний банкінг;
  • завантажуйте додатки лише з офіційних магазинів.

Окрім цього, слід бути уважними до дзвінків, в яких співрозмовник представляється співробітником банку та намагається отримати від вас особисту інформацію. Якщо ви маєте сумніви щодо правдивості даного дзвінка, краще завершіть розмову та зв’яжіться з банком самостійно для уточнення інформації.

Щодо переходу на сайти в мережі, звертайте увагу на їх адресу, а якщо сайт вимагає від вас введення особистих даних, то обов’язково перевіряйте наявність шифрування. Такі сайти починаються із https та у адресному рядку розміщений «замок».

Отже, для чого потрібна цифрова гігієна? Відповідь проста - для захисту ваших персональних даних, даних банківських карток, переписок та іншої конфіденційної інформації в мережі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрито характеристики Samsung Galaxy Z Flip 4 ще до запуску

Сьогодні було розкрито характеристики нового складного смартфона від компанії Samsung - Galaxy Z Flip 4. Відбулось це ще до...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -