Реклама

Експерт розказав, чому важко виготовляти дисплеї, які розтягуються

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні експерт розказав, чому важко виготовляти дисплеї, які розтягуються. Виробництво таких дисплеїв буде фундаментально відрізнятися від виробництва гнучких і згортаючих дисплеїв, а тому буде набагато складніше в реалізації.

Про це на семінарі з питань інноваційних способів виробництва і використання матеріалів для дисплеїв розповів професор Мун Де-Гю (Moon Dae-gyu) з південнокорейського університету Сунчунхян. Дисплеї, що володіють можливістю розтягуватися без спотворення відображуваного на них зображення, розглядаються фахівцями як більш досконалі технології в порівнянні з гнучкими і згортаються дисплеями.

Однак якщо на гнучкі дисплеї при згинанні і згортання чиниться тиск тільки по одній осі, то на такі, які розтягуються буде чинитися тиск відразу по трьох осях X, Y і Z. Саме за рахунок цього, за словами професора, такі дисплеї отримають властивості розтягуватися і стискатися назад до початкової форми.

Навантаження на дисплей в такому випадку буде пропорційна тому, наскільки довго буде відбуватися розтягнення або натяг матеріалу, а також обернено пропорційна радіусу кривизни дисплея. Тобто, чим менше радіус кривизни, тим сильніше буде навантаження на структуру дисплея. Звичайні вигнуті дисплеї володіють значенням радіусу кривизни від 200 до 300 R. Великі згортаючі дисплеї - 50 R, а маленькі згортаючі і гнучкі дисплеї - від 1,4 до 5 R.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українців масово обкрадають на сайті Приват24

Тільки нещодавно ми публікували матеріал, в якому називали причини такої популярності ПриватБанку серед шахраїв і те, чому клієнти ПриватБанку...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -