Реклама

Huawei планує відновити виробництво власних чіпів, яке було зупинено внаслідок санкцій США

Останні Новини

Після того як в 2019 році США наклали експортні санкції на компанію Huawei, вона втратила доступ до ключових американських технологій та потужностей світових контрактних виробників чіпів, таких як ТSMC.

Цікаво: Представники компанії Huawei показали фото місяця зроблені на Huawei Mate 50. Результати нікого не здивували

Як відомо, до введення санкцій з боку керівництво США китайська компанія Huawei Technologies була одним із найбільш потужних виробників смартфонів, але внаслідок вищезгаданих обмежень з боку США припинили виробництво чіпів власної розробки. З того часу компанія використовувала накопичені на складах запаси або ж мікросхеми сторонніх виробників. І ось Huawei вирішує відновити виробництво власних чіпів. При цьому вона має намір використовувати менш передові техпроцесори,які доступні в Китаї. Для цього в Huawei вирішили не будувати власні заводи, а використовувати місцевих виробників напівпровідників, які до речі теж знаходяться під санкціями США, профінансувавши їм закупку необхідного обладнання. Заручившись серйозною підтримкою з боку керівництва країни компанія має намір відновити власне виробництво чіпів не маючи при цьому жодних стосунків з США.

В цьому питанні Huawei співпрацює з Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. - виробником напівпровідників в провінції Фуцзянь; а також Ningbo Semiconductor International, акціонером якого є провідний китайський виробник чіпів Semiconductor Manufacturing International Corp.; а також з деякими менш відомими заводами в Шеньчжені та інших регіонах країни.

Huawei вирішила зосередитись на чіпах для телекомунікаційного обладнання, оскільки їх потрібно менше та вони менш вибагливі до передових технологій. Для наглядності: Huawei щороку виробляє біля 500 тисяч одиниць телекомунікаційного обладнання, в той час як смартфонів в рік відомими брендами виробляється не менше 100-200 мільйонів штук.

Цікаво: Два смартфони 2022 року, які варті вашої уваги

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Sourcenikkei
Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 3 выгодных смартфона на Snapdragon 720G от известных брендов

Стаття доступна українською...При выборе смартфона почти все смотрят на его «начинку», а именно на процессор, так как от него...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -