Home Новини сучасних технологій Microsoft Edge отримує нову функцію, якої немає в більшості браузерів

Microsoft Edge отримує нову функцію, якої немає в більшості браузерів

0

Як повідомляють в компанії, Microsoft Edge отримує нову функцію, якої немає в більшості браузерів. На своїй конференції Build у травні Microsoft оголосила, що пізніше цього року в браузері Edge з’явиться новий досвід пошуку на бічній панелі.

Як і очікувалось, нова функція пошуку бічної панелі тепер випускається на Microsoft Edge у стабільному каналі (виробнича збірка).У Microsoft Edge версії 87.0.664.5 або новішої, тепер ви можете отримати доступ до нової бічної панелі, яка дозволяє вибирати текст на веб-сторінці та виконувати пошук Bing на вкладці браузера.

Як ви можете бачити на скріншоті нижче, з правого боку браузера з’являється нова панель бічної панелі із пошуковою системою Bing із посиланнями та картками на веб-сторінки.

Microsoft Edge отримує нову функцію, якої немає в більшості браузерів

Щоб отримати доступ до панелі пошуку на бічній панелі, вам потрібно виділити слово або фразу, щоб отримати більше інформації через Bing. Функція пошуку на бічній панелі корисна, коли ви хочете дізнатись більше про певну тему, не виходячи з поточної вкладки.

Наприклад, ви можете виділити слово “Microsoft” у цій статті та клацнути правою кнопкою миші, а потім вибрати “Пошук на бічній панелі”, щоб отримати доступ до панелі.

Крім того, параметр "Шукати в Інтернеті" не замінюється і не вилучається, а це означає, що Microsoft все одно дозволить користувачам відкривати ключове слово окремо на новій вкладці.

Крім того, доступ до функції пошуку бічної панелі можна отримати безпосередньо з адресного рядка, як показано на скріншоті нижче.

Стара ідея для оновленого браузера

Варто зазначити, що можливість пошуку вмісту на вкладці браузера була отримана з оригінального Microsoft Edge (застаріла версія). У Microsoft Edge (застаріла версія) ви можете використовувати функцію під назвою "Запитати Кортану" для доступу до результатів пошуку Bing на бічній панелі.

Враховуючи, що функція розповсюджується без будь-якого публічного оголошення, цілком ймовірно, що вона буде доступна більшій кількості користувачів найближчими днями. Відповідно до нашого тестування, нова панель пошуку бічної панелі включена в Microsoft Edge 87 для Windows 10, Windows 7 та macOS.

Microsoft постійно експериментує з Edge на основі Chromium, і нові функції також були додані до браузера в бета-каналах. Наприклад, вчорашнє оновлення Edge Canary надійшло з підтримкою дозованого підключення Windows 10 , яке може допомогти користувачам зменшити використання даних у фоновому режимі.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version