Реклама

Microsoft запатентували технологію, яка дозволить спілкуватися з померлими людьми в чаті

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Повідомляється, що Microsoft запатентували технологію, яка дозволить спілкуватися з померлими людьми в чаті. Як стало відомо, ШІ дозволить створювати чат-аватарів мертвих людей на основі зібраних про них даних, таких як зображення, голосові дані, повідомлення в соціальних мережах, електронна пошта та інше. Все це допоможе штучному інтелекту досить точно імітувати реальну людину.

Найцікавіше, що редмондская корпорація, по всій видимості, почерпнула ідею для своєї розробки з серіалу «Чорне дзеркало». У патенті описується навіть технологія створення дво- або тривимірних моделей конкретної людини на основі зображений і відео.

Microsoft запатентували технологію, яка дозволить спілкуватися з померлими людьми в чаті

Якщо Microsoft зможе втілити описане в патенті в життя, технологію можна буде використовувати для менш страшних цілей, ніж створення чат-ботів мертвих родичів. Наприклад, дослідники зможуть завантажити в систему дані про історичну особу для використання в освітніх цілях.

Варто нагадати, що у Microsoft досить цікава історія взаємин з чат-ботами. Раніше, коли Microsoft випустила на публіку створеного із застосуванням технологій штучного інтелекту персонажа на ім'я Тай, користувачі Мережі швидко навчили його поширювати образливі і расистські повідомлення, через що його довелося ліквідувати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Що таке HyperOS і до чого тут смартфони Xiaomi

Досі телефони Xiaomi використовували систему MIUI, рівень налаштування на основі Android, який був активним з 2010 року та мав...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -