Home Новини сучасних технологій Можливості виведення зображення екрана телефону на телевізор

Можливості виведення зображення екрана телефону на телевізор

0

В цій статті ми розповімо вам про найпростіші способи виведення зображення на великий екран телевізорів або моніторів.

Виводимо зображення на телевізор за допомогою Смарт ТВ.

Найбільш простий метод передачі зображення - це під’єднати ваш телефон до телевізора за допомогою технології Смарт ТВ. Більша частина виробників дають можливість транслювати ваш екран без шнурів, та різного роду складностей, вам потрібно лише завантажити відповідну програму під ваш телевізор на ваш смартфон. В кожного виробника своя програма: Apple пропонує користувачам Айфонів під’єднуватися до телевізорів з приставкою Apple TV через програму AirPlay; Sony – Media Server; Philips – PhilipsMyRemote; LG – Smart Share; Samsung – AllShare. Але важливо пам’ятати: потрібно, щоб обидва пристрої, які ви будете підключати, були під’єднані до однієї Wi-Fi точки.

Цікаво: Компанія Google дозволила керувати телевізорами віддалено.

SmartTV приставки (Chromecast, Apple TV)

Якщо в вашому телевізорі немає Смарт ТВ, то ви можете з легкістю підключити приставку, через яку будете виводити зображення. Один з досить недорогих варіантів - це медіаплеєр Google Chromecast, завдяки ньому можна з легкістю дивитися відео з Інтернету і потокових сервісів, але такий варіант не підійде для старих телевізорів, де немає HDMI, який нам потрібен для підключення приставки.

Аби все працювало як потрібно, вам треба встановити гаджет Google Home і через нього налаштувати параметри передачі зображення Chromecast. Додайте хромкаст до списку пристроїв та позначте його як відеоплеєр.

Для смартфонів Епл працює такий же самий принцип підключення як і на Андроїд, але для Айфонів потрібно придбати приставку Епл ТВ, яка коштує більше 3500 гривень. Після підключення обох пристроїв один до одного, ви зможете керувати всіма процесами через AirPlay.

Цікаво: 4 рекомендації щодо технічних характеристик телевізорів, на які варто звернути увагу при їх покупці.

Як вивести відео з смартфона на великий екран через «Трансляцію» на Андроїд

Нові Андроїд-смартфони підтримують функцію «Трансляції», за допомогою якої можна швидко, зручно підключити ваш гаджет до телевізора зі Смарт ТВ і виводити різного роду контент, але повторюємо ще раз: вам потрібно бути під’єднаним до одного Wi-Fi. Для підключення використовуйте один із двох нижче запропонованих способів.

В налаштуваннях телефона знайдіть пункт «Підключені пристрої» - «Трансляції». На своєму смартфоні відкрийте шторку і знайдіть іконку квадрату з намальованими на ньому хвилями (як у Вай-Фай), або телефона, і натисніть на неї.

Після цього смартфон почне пошук всіх пристроїв до яких можна під’єднатися і там повинен з’явитися ваш телевізор; натискаєте на нього – у вас з’являється запит на підключення пристрою, ви підтверджуєте запит – готово. Тепер ви можете переглядати будь-які відео на великому екрані.

Якщо ваш телевізор без Wi-Fi, то в цьому випадку вам потрібне дротове підключення. Найкраще, якщо ваш смартфон оснащений USB-C, тоді вам достатньо придбати перехідник на VGA або HDMI (вибирайте в залежності від підтримуваних роз’ємів вашим телевізором). В більшості випадків сучасні телевізори мають HDMI-роз’єм, який передає якісний звук та картинку, і добре підходить для ігор або фільмів.

Якщо в вашому телефоні немає USB-C виходу, то не потрібно хвилюватися, варто знайти аналогічний перехідник з microUSB на HDMI. Тепер, коли у вас є такий перехідник, його потрібно з’єднати з телевізором і в налаштуваннях телевізора змінити джерело сигналу – готово, картинка вашого смартфона тепер на вашому телевізорі.

Також нещодавно було названо 4 причини, чому 3D-телевізори зникли з продажу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version