Реклама

Названо основні причини, чому паперові листи кращі за месенджери

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останні декілька років, українці все частіше користуються месенджерами, як сучасною альтернативою традиційним паперовим листам. Це цілком логічно, оскільки з моменту відправки повідомлення в месенджері і до його отримання вашим співрозмовником, проходить не більше 1-2 секунд, в той час як традиційна відправка листів поштою займає близько 2-3 днів. Так ось, в епоху масового використання нових технологій, відправка традиційних листів також стане корисною річчю. Відповідно, зараз буде названо основні причини, чому паперові листи краще за месенджери.

Написання листа від руки корисно для мозку

При написанні листа від руки, в нашому мозку задіяно декілька ділянок, які пов'язані з мисленням, пам'яттю та орієнтацією в просторі. Якщо пам'ятаєте, то в школі часто говорили про переваги написання від руки, оскільки так покращується моторика і так краще запам'ятовується написаний текст.

Інформація в мозку більше впорядкована

Пригадайте, коли ви останній раз писали листа від руки.. Напевно це було досить давно, тому нагадаємо, як цей процес відбувається.

Ви поставили аркуш паперу перед собою, взяли ручку і … зупинилися. Причиною є те, що зараз, в час месенджерів, соціальних мереж, інтернету і тому подібного, наші думки не згруповані, а якщо простою мовою, то ми забули, що таке концентрація на чомусь одному.

Якщо ж ви спробуєте написати зараз листа, то це буде досить складно і прийдеться просто декілька хвилин мовчки сидіти, щоб привести думку в порядок та згрупувати думку по заданому сценарію.

При друкуванні на клавіатурі, це дається дещо легше, але й збитися з думки при друкуванні набагато легше.

Відпочинок від смартфона

Це ще один ефективний спосіб відпочити від смартфона, месенджерів, соціальних мереж та інтернету. Якщо ви давно планували чимось зайнятися, то зараз саме час взяти ручку та аркуш паперу, щоб описати всю послідовність дій для досягнення тої чи іншої цілі. Так ви і відпочинете від смартфона і думки приведете в порядок, та й план дій будете мати готовий.

Психологічний відпочинок

Досить багато психологів рекомендують писати щось на аркуші, щоб звільнити всю негативну енергію. Для прикладу, у вас проблеми на роботі, або в сімейному житті і ви не знаєте як їх вирішити. Достатньо взяти аркуш і все детально написати на ньому, починаючи з причин проблеми і закінчуючи способами вирішенням цих проблем. Далі необхідно відпочити і декілька разів перечитати текст. Після усвідомлення написаного, необхідно аркуш порвати або ж спалити. Психологи стверджують, що в такий спосіб набагато легше побороти свої проблеми. На жаль, скільки б ви не друкували в секретних чатах або ж Чернетках в месенджерах, такого ефекту ви не отримаєте.

Як бачите, інколи просте написання тексту на аркуші, може вирішити неймовірну кількість проблем і навіть дозволить просто відпочити і впорядкувати свої думки.

Також нещодавно було названо месенджери, які вважаються найбезпечнішими для користувачів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо бюджетний смартфон з найгіршим дисплеєм в 2021 році

Напевно найпопулярнішими смартфонами серед українців є бюджетні, їх купляють практично всі, навіть ті користувачі, як користуються флагманськими або просто...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -