Home Новини сучасних технологій Названо переваги та недоліки використання розширень в браузерах

Названо переваги та недоліки використання розширень в браузерах

0

З розвитком всіх сучасних технологій, ми постійно спостерігаємо зміни в ІТ-середовищі. Й такі системи, як браузери, це також не обходить стороною. Прикладом цього можуть слугувати різноманітні розширення, які, в більшості випадків, користувачі встановлюють самостійно.

Насамперед, потрібно розібратися, що ж означають подібні розширення й звідки вони пішли.

Цікаво: Названо найкращі браузери для Android – смартфонів в 2021 році.

Але відповідь на це запитання достатньо проста: це додаткові коди, які встановлюють ще під час написання браузера розробниками.
Щоб більше зрозуміти для чого вони потрібні, нижче буде наведено певні приклади роботи таких «плагінів», як ще їх називають.

1) Вам надається можливість заблокувати появу зайвих та непотрібних рекламних оголошень.

2) Вам надається можливість завантажувати файли, які до встановлення певних розширень, було неможливо встановити на електронний пристрій.

3) Вам надається можливість захистити власну систему браузера від злому зловмисниками чи від системи, яка може нанести велику шкоду Вашому ПК.

4) Вам надається можливість змінити естетичний вигляд встановленого браузера.

Цікаво: Названо 5 найшвидших браузерів для Android-смартфонів.

Напевно у Вас виникло питання, звідки можна взяти подібні розширення та плагіни. Відповідь дуже проста: через самий браузер (але тут варто бути обережними, так як їх можна завантажити з неофіційного веб-сайту, що потім може призвести до потрапляння вірусів чи й взагалі, до поломки системи).

З вищенаведеного абзацу можна зробити висновок, що встановлення розширень на браузер, це дуже відповідальна діяльність. Тому, необхідно знати фактори, на які варто звертати увагу перед тим, як Ви зібралися їх завантажувати. Нижче їх буде наведено.

1) Насамперед, якщо Ви активний користувач банківських онлайн-додатків, то запам’ятайте: вводячи свої приватні дані, завжди переходьте в анонімний режим (його також називають інкогніто), так як деякі розширення та плагіни можуть взяти конфіденційну інформацію.

2) Також потрібно контролювати ті функції, які Вам непотрібні, але у функціоналі розширення вони є. В такому випадку їх краще дезактивувати.

Цікаво: 10 порад, які не дозволять підхопити вірус в Інтернеті.

3) Оновлюйте плагіни та розширення до відповідної версії.

4) І наостанок, як вже було вказано вище, встановлювати розширення потрібно лише з перевірених веб-сайтів.

Також нещодавно стало відомо, що компанія Google буде боротися з браузерами інших компаній.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version