Реклама

Названо ризик, який несуть банківські картки, якими людина не користується

Останні Новини

Банківська картка це практично невід’ємна частина життя кожного. Люди настільки звикли ними користуватись, що скоро готівка взагалі може стати рідкістю в гаманці. Але є одна проблема. Часто люди беруть картки в різних або одному банку для різних потреб. Одна може бути кредитна, інша звичайна, третя зарплатна і т.д. В результаті використовуються лише деякі з них, а інші лежать без діла. Ніхто не звертає увагу та не задумується над тим, що такі картки можуть принести шкоду. Звучить дивно, адже вона собі просто лежить і ніхто нею не користується. Експерти виділяють декілька вагомих причин, щоб піти і негайно закрити усі банківські картки, якими клієнт не користується.

Цікаво: Переваги користування кредитними картками в 2022 році

Перша причина – це комісія. Якщо наприклад людина на роботі отримала картку під заробітню плату, то там може бути відсутня комісія. Такі умови часто надає сам банк для зручності користування. Але ніхто не читає інші умови, в яких може бути сказано, що в разі зміни роботодавця або в разі використання картки в інших цілях, може бути вже списана комісія. Люди на це не зважають, а потім мають зайві витрати.

Друга причина – платне обслуговування. Є картки, в яких платне обслуговування, але вони зазвичай не подобаються нікому, бо це ж доводиться зайві кошти витрачати. Часто люди вибирають безкоштовний варіант, але також не запитують деталі. Справа в тому, що є тарифи, які передбачають безкоштовне обслуговування лише при наявності транзакцій на певну встановлену мінімальну суму в певний період. Виходить, що якщо картка лежить без діла і на ній немає руху коштів, то обслуговування автоматично стає платним і це не порушує жодні правила.

Варто знати: Переказ грошей між картками ПриватБанку та перекази закордон в 2022 році

Ну і остання причина – втрата особистих даних. Оформлення картки передбачає підписання договору з банком і залишення своїх особистих даних. Якщо ви карткою потім не користуєтесь, то це не означає, що банк вас видалив із бази даних. Найбезпечніше, що може статись, це дзвінки з різними пропозиціями та акціями. Вони, звісно, набридають, але шкоди ніякої не несуть. А уявіть якщо з якоїсь причини стався витік даних і шахраї отримають вашу конфіденційну інформацію? Звісно, банки намагаються такого не допустити і надійно захищати кожного клієнта, але виключати таку можливість не варто.

Отож, всі ці причини дають конкретний поштовх піти і закрити всі непотрібні картки. Вони можуть і не принести жодної шкоди, але для чого ризикувати? В цьому немає ніякого сенсу, бо процедура займе в банку декілька хвилин.

Цікаво: Правила безпеки в користуванні банківськими картками.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розробник із Google назвав недоліки операційної системи Android

Останнім часом в мережі почало з’являтись досить багато статей, в яких порівнюють операційні системи Android та iOS. Та й...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -