Home Новини сучасних технологій Огляд нового бюджетного смартфона Samsung Galaxy A03

Огляд нового бюджетного смартфона Samsung Galaxy A03

0

Декілька років тому компанія Samsung почала завойовувати ринок бюджетних смартфонів, випустивши модель Galaxy A01. Пристрій був найбільш доступним по ціні від південнокорейського виробника. Трохи більше, ніж через пів року, побачив світ Galaxy A01 Core, вартість якого була ще нижчою. Випуском цих моделей компанія спробувала потіснити китайських виробників на ринку бюджетних смартфонів.

Схоже за все, експеримент виявився вдалим, так як в січні цього року Samsung випустила уже третє покоління смартфонів – Galaxy A03 та Galaxy A03 Core. Саме про першу модель і піде мова в нашій статті. Ми зробимо короткий огляд його технічних характеристик, познайомимо Вас з цим достойним бюджетним смартфоном.

Загальні характеристики моделі Samsung Galaxy A03

Корпус смартфона Galaxy A03 має передню скляну панель, пластикову задню панель та пластикову раму. Матеріал задньої панелі має жорстку поверхню, не слизький, що зручно у користуванні. Випускається модель у трьох кольорах – чорному, синьому та червоному.

Розміри апарату - 164.2x75.9x9.1 мм. Як бачите, пристрій виготовили не маленький, що пояснюється ємною батареєю та немалим 6,5-дюймовим екраном. Дотягнутися до верхньої шторки дисплею однією рукою буде складно власникам пристрою. Проте прихильників габаритних смартфонів вистачає.

На задній панелі знаходяться два модулі камери зі світлодіодним спалахом в спеціальному блоці.

Розміщення решти функціональних елементів на корпусі стандартне. Справа на пластиковій рамі знаходиться дві клавіші - гучності та увімкнення/блокування. На нижній частині знаходиться два роз’єми – порт для зарядки Micro USB, аудіороз’єм для дротових навушників, а також динамік і мікрофон. На верхній частині рамки розміщений ще один мікрофон. А на лівій боковій частині знаходиться потрійний слот для двох SIM-карт та для карти пам’яті. Це зручний елемент для тих користувачів, які хочуть мати більший обсяг пам’яті та одночасно задіювати дві SIM-карти.

Модель підтримує мережі Інтернету формату 3G, 4G, LTE. Відсутній модуль NFC, тому здійснювати безконтактні платежі Вам не вдасться. Можливість для запису дзвінків також відсутня. Блокувати смартфон можна за допомогою PIN-коду, графічного малюнку та обличчя, а сканер відбитку пальця відсутній.

Як бачите, низька ціна моделі частково зменшує можливості користувачів.

Цікаво: Перераховано переваги смартфона Samsung Galaxy A12, які змусять вас придбати його.

Дисплей в Samsung Galaxy A03

Огляд нового бюджетного смартфона Samsung Galaxy A03
Зображення: Смартфон Samsung Galaxy A03 з двох сторін.

Дизайн екрану телефону має рамку по периметру, особливо широку знизу та з каплеподібним вирізом зверху, для фронтальної камери. Це типовий зовнішній вигляд бюджетних смартфонів. Виробники дорожчих моделей відмовилися від такого дизайну екрану, але це не важлива деталь, на яку не варто звертати увагу.

6,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю HD+ 1600х720 пікселів, співвідношення сторін 20:9, піксельна щільність 270 ppi. В апараті використана матриця технології PLS TFT, частота оновлення екрану становить 60 Гц.

Дисплей налаштовується у чорному чи світлому режимі – на Ваш вибір. Є фільтр синього світла з опцією «Комфорт для очей».

Багато функцій дають можливість по-різному налаштовувати екран для Вашої зручності – одні дозволяють змінювати розміри шрифту, масштабувати екран при необхідності. Другі дозволяють захистити екран від торкання його мимоволі. Користувачі також можуть, на свій смак, налаштувати навігаційну панель, є панелі Edge.

Продуктивність смартфона Galaxy A03

Телефон працює на операційній системі Android 11 з оболонкою One UI 3.1. У ньому встановлений потужний восьмиядерний процесор Unisoc T606 з максимальною тактовою частотою 1,6 ГГц - це шість ядер типу Cortex-A55 та два ядра Cortex-A75. Смартфон має відеопроцесор типу Mali-G57.
Galaxy A03 виробляється в двох варіантах, які відрізняються об’ємами оперативної та флеш-пам’яті – 3/32 Гб та 4/64 Гб. Є можливість для збільшення обсягу пам’яті до 1 Тб за допомогою картки Micro SD.
За результатами тестів AnTuTu модель Galaxy A03 обігнала інші недорогі смартфони Galaxy A03 Core та Galaxy A03s і набрала 180 815 балів.

Акумулятор

Смартфон оснащений батареєю ємністю 5000 мАг. Згідно даних тестувань, така місткість дозволяє стандартно користуватися телефоном без підзарядки два дні, а при активній експлуатації - один день.
Від штатного зарядного пристрою на 7,8 Вт, який входить у комплект, телефон заряджається три, а то й більше години. Швидкої підзарядки модель немає.

У телефоні передбачений режим енергозбереження, який при необхідності можна увімкнути, також є вбудований адаптивний режим.

Цікаво: Характеристики та переваги нового смартфону від бренду Samsung.

Камери

Зображення: Розміщення камер в смартфоні Samsung Galaxy A03.

Як для смартфона низького цінового сегменту, камери в апараті дуже достойні. Фронтальна камера моделі Galaxy A03 має 5 Мп з об’єктивом f2/2. Основний модуль тильної камери має 48-мегапіксельний сенсор та оснащений потужним об’єктивом f/1.8. Є функція автофокусування. Додатковий другий модуль на тильній стороні – це 2 Мп датчик глибини.

Камери смартфона дозволяють робити знімки у різних режимах – портретна зйомка, панорамна, режим фото їжі, нічний режим, відеозапис та інші. Роздільна здатність знятих відео FHD 30 к/с. Камери дозволяють сканувати коди та накладати знімки водяного знаку, налаштувавши відповідні опції.

Комплектація та вартість моделі

Укомплектована модель адаптером живлення, зарядним кабелем та інструментом для відкривання слотів з картками. Смартфон продається в коробці, в транспортувальній плівці, є посібник користувача. Захисного чохла чи захисної плівки комплектація не передбачає.

Ціна моделі з об’ємами пам’яті 3/32 Гб коштує на українському ринку приблизно 3800 грн., а модель з об’ємом 4/64 Гб має вартість близько 4200 грн.

Висновок

Виходячи з характеристик моделі, можна зробити висновок, що на сьогоднішній день навіть бюджетний смартфон має великий перелік можливостей та непогані якості. Досить потужний процесор та гарні камери роблять модель Galaxy A03 досить привабливою. При обмеженій купівельній спроможності, можете сміливо купувати запропонований смартфон, і Ви не прогадаєте.

Також нещодавно ми розповідали, чому компанія Samsung не створює суббренди.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version