Реклама

Оптичне волокно та як воно впливає на швидкість Інтернету

Останні Новини

Використання оптичного волокна була однією із технологій, яка дозволила значно збільшити швидкість Інтернету, при цьому вона була більш економічною. Саме тому, сьогодні практично всі провайдери використовують оптоволокно для підключення швидкісного та високопродуктивного Інтернету.

Цікаво: Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

Конструкція оптичного волокна досить цікава та складається з дуже гнучкої безбарвної нитки, яка виготовлена ​​на основі скла або свого роду екструдованого пластику. При використанні оптичного волокна для підключення до Інтернету її конструкція включає такі елементи:

  • Серцевина, тобто безпосередньо оптичне волокно. Вона має циліндричний формат, прозорий і виготовлений зі скла, в основному відповідає за передачу зображень, закодованих імпульсів і чудовий матеріал для проведення світла.
  • Оболонка, завдяки якій ідентифікується кожне волокно та його з’єднання, щоб забезпечити правильний хід контуру. Оболонка має нижче заломлення, що дозволяє повністю відбивати світло в подовженні кабелю.
  • Ґрунтовка, тобто основне покриття, яке виготовляється з достатньо міцного пластику, щоб захистити нитки волокна від пошкодження поверхні.

Оптичне волокно є чудовим провідником даних саме через його стійкість до електромагнетизму, присутнього в переважній більшості електричних провідників. Працює воно завдяки передачі даних за допомогою світла, що надсилається через його волокнисте розширення в одному напрямку. 

Цей механізм і напрям присутній у всіх функціях, у яких буде використовуватися волокно. Завдяки своїй конструкції всередині відбувається явище відбиття основного світла, яке відбувається завдяки різниці заломлення між зовнішнім покриттям і матеріалом серцевини. 

Цікаво: Відомо, чому швидко закінчується інтернет і як за цим слідкувати.

Як результат, заломлення завжди пов’язане з центром матеріалу, який поєднується з кутом світлового поля, дозволяючи повному відображенню відбуватися між точками оптичного волокна. Передача інформації здійснюється завдяки відбиттю через ядро, що забезпечує безперебійну передачу інформації, що надсилається.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

YouTube Kids став доступним на Apple TV

Сьогодні, YouTube Kids став доступним на Apple TV. Така інформація з’явилася в офіційному дописі Google. Як відомо, YouTube Kids...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -