Home Новини сучасних технологій Показано одну з причин дефіциту відеокарт від Nvidia

Показано одну з причин дефіциту відеокарт від Nvidia

0

Сьогодні у мережі було показано одну з причин дефіциту відеокарт від Nvidia. З’явилося фото, яке підтверджує підозри багатьох про те, що дефіцит GeForce RTX 3080 обумовлений в тому числі і підвищеним інтересом до цих відеокарт з боку здобувачів криптовалюта. Фотографія зроблена всередині однієї з північноамериканських «ферм», в центрі зображення – 78 відеокарт PNY GeForce RTX 3080 на службі у Майнер.

Показано одну з причин дефіциту відеокарт від Nvidia

Імовірність того, що всі 78 штук (на фото їх менше, так як частина знята) були куплені поодинці окремими користувачами, виключена – аж надто великий такий колектив для «ферми». В такому випадку Майнер або скористалися спеціальним ПО для так званої «накрутки замовлень» (той самий, від якого дуже хотіла захиститися Nvidia), або ж ці відеокарти були придбані у перекупників. Однак джерело підносить фото просто як факт і нічого не говорить про походження цих 3D-карт.

Тож не дивно, що картинка вже породила палкі дискусії на форумах: одні користувачі в дефіциті GeForce RTX 3080 звинувачують видобувачів криптовалюта, в той час як інші захищають Майнер і говорять про те, що ті - звичайні люди, які заплатили за ці пристрої свої гроші. Але факт залишається фактом: 78 відеокарт могли б радувати 78 звичайних користувачів. А замість цього результатами своєї роботи вони порадують лише власників такої «ферми».

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version