Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що не варто робити із банківськими картками після закінчення терміну придатності

Що не варто робити із банківськими картками після закінчення терміну придатності

0

Кожна банківська картка має термін дії. Після його закінчення, картка стає не потрібна. Люди часто роблять помилку і просто викидають її у смітник. Так робити категорично не можна і нижче пояснимо чому.

Цікаво: Банківська картка застрягла в банкоматі або ви її там забули. Що робити і куди йти?

Клієнти банків не завжди обізнані в тому, як правильно знищити банківську картку. Саме по цій причині люди можуть мати багато проблем із карткою, про яку давно забули. Не потрібною картка стає по двох причинах:

1) Зникає потреба у користуванні нею.

2) Закінчився термін придатності.

Якщо у вас перший випадок, то варто звернутись до банку, щоб картку повністю заблокували, а рахунок закрили. Після цього обов'язково отримайте довідку про відсутність боргу. Це збереже вас від зайвих витрат.

Є безліч випадків, коли клієнт просто викинув картку, а потім отримує сповіщення про заборгованість. Потрібно враховувати, що банк не може знати чи ви користуєтесь карткою, чи вирішили її утилізувати. Тому і плата за обслуговування, або ж відсотки (якщо картка кредитна) стягуються далі. В результаті, через деякий час людина отримує інформацію про великий борг, про який навіть не підозрювала.

У випадку, якщо термін придатності картки закінчився, то варто зробити всі ті ж самі дії, які описані вище. Пам'ятайте, що на картках є велика кількість інформації, якою можуть скористатись шахраї.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно користуватися банківськими картками в період війни.

І останнє, будь-яку картку, яку ви вирішили викинути, перед тим потрібно порізати. Таким чином ви пошкодите магнітну стрічку і інші потрібні деталі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version