Реклама

Що обов’язково потрібно налаштувати на iPad після покупки?

Останні Новини

Є розповсюджена думка, що планшети стали не такими популярними як раніше. Можливо, це так і є, але компанії Apple це не стосується. Хоча бренд і не приділяє стільки уваги своїм новим iPad, як іншим пристроям, але продажі не впали порівняно з минулими роками. Враховуючи це, ми вирішили порадити покупцям, як правильно налаштувати планшет, щоб він приносив більше користі. Ми пропонуємо 6 важливих параметрів, хоча насправді їх є більше.

Цікаво: Розповідаємо, чи оновлення iPadOS 16 доступне для вашого планшету

Збільшення звуку. Це стосується власників iPad mini 6 Apple. Виробник втілив у життя одне рішення – зробив кнопки гучності динамічними. Що це означає? Наприклад, кнопка збільшення звуку працює відповідно тільки в портретному режимі, в горизонтальному положенні вона вже починає його зменшувати й навпаки. Це нововведення не усім подобається, але це й не дивно. На щастя є налаштування, яке дозволить зробити кнопки статичними. Для цього:

  • Зайдіть в налаштування.
  • Виберіть розділ Звук.
  • Натисніть на кнопку фіксації клавіш гучності.

Після цього все стане на свої місця.

Відбиток пальця. Кнопка Touch ID має сканер відбитка пальця. Всі його дуже люблять, але є один нюанс. Планшет постійно працює в різному положенні. Один раз вертикально, інший горизонтально. Завжди розблоковувати пристрій великим пальцем правої руки не буде зручно, тому варто встановити більше відбитків. Наприклад, по одному чи два пальці на кожній руці. Для цього потрібно:

  • Відкрити налаштування.
  • Зайти в розділ “Touch ID та код паролі”.
  • Ввести пароль.
  • Додати відбитки згідно інструкції.

Цікаво: Розповідаємо, чи купувати зараз iPad Air 4 чи він вже не актуальний

Вхідні дзвінки. З iPhone на iPad можна дублювати дзвінки. Комусь це дуже зручно, адже коли немає біля себе смартфона, то можна побачити та поговорити по планшету. Але на iPad дуже поганий звук та якість розмови, тому часто користувачі не хочуть, щоб на планшет приходили дзвінки. Щоб вимкнути, потрібно зайти в розділ Телефон, далі нажати на “На інших пристроях”, потім вимкнути “Дозволити дзвінки”. Після цього дзвінки поступати не будуть.

Вимкнення звуку. На нових планшетах немає функції вимкнення звуку, ну тобто немає звичної кнопки на корпусі. Це досить не зручно, так як іноді це треба зробити швидко. Але є інший вихід, для цього треба виконати декілька налаштувань:

  • Зайти в налаштування.
  • Далі натиснути на Пункт керування.
  • Тепер натиснути на Тихий режим і зелену кнопку Додати.
  • Далі цей пункт треба утримувати й додати до списку в те місце, де підходить найкраще.

На цьому все, налаштування звуку завершене.

Налаштування браузера. Загалом тут все те ж, що й на телефоні. Але у Safari на планшеті трохи не зручний вигляд вкладок. Краще увімкнути компактний режим, тоді буде зручніше працювати. Усі вкладки будуть відкриті зверху, а головна на екрані. Для цього потрібно зайти в налаштування, вибрати пункт Компактна панель вкладок. Все, вкладки стануть набагато зручніші.

Dock на планшеті. Мало хто ним користується, але дуже даремно. Так можна полегшити користування різними програмами. Для цього потрібно натиснути на Екран Додому та «багатозадачність», увімкнути «Показати бібліотеку програм у Dock».

Це основні налаштування на планшеті. Також краще відразу оновлювати версію ОС до останньої. Це допоможе працювати швидко та якісно.

Цікаво: Відомо, чи Apple iPad справді водонепроникні.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ці небезпечні програми для Android можуть викрасти ваш смартфон – що робити зараз

Згідно із новим звітом ізраїльської фірми безпеки Check Point, Google видалив із Play Store вісім шкідливих програм для Android, розроблених для...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -