Реклама

Що таке чорний список банку і хто до нього входить?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Чорний список існує у всіх організаціях, які надають кредити. Є дуже багато причин, по яких людина може туди потрапити. Зазвичай це позичальники, які порушили закон, ті, хто не віддає кошти за кредит і т.д. Інколи, в цей список можуть потрапити навіть люди, які просто здалися кредитній компанії ненадійними позичальниками.

Якщо, наприклад, ви зазвичай виплачуєте всі кредити завчасно, то ви також можете опинитись в тому списку. Адже, такі люди просто не вигідні банку.

Далі поговоримо про види чорних списків, їх є декілька. Перший, це список якоїсь конкретної організації, що надає кредити. Тут знаходяться люди, які не платили позичку згідно договору, або просто не викликали довіри. Якщо ви опинились в такому списку, то вам не дасть кредит лише даний банк.

Рекомендуємо: Названо 3 функції Приват24, якими ще не всі користуються.

Наступний чорний список складається з позичальників, яких притягували до відповідальності сплатити кошти через будь-який судовий орган.

Третій список загальний. У ньому є інформація з усіх кредитних установ і він доступний усім таким організаціям. Але сюди вносять не за усі порушення. Одна і та ж людина може бути в декількох, або і у всіх списках одночасно.

Давайте розглянемо детальніше причини потрапляння до чорних списків:

  • Не виконання кредитного договору або велика заборгованість по кредиту, яка не виплачується вчасно.
  • Різні борги в податковій. Наприклад, несплата аліментів є причиною потрапляння до чорного списку
  • Будь-яка судова відповідальність (найгірше, пов'язана з фінансами).
  • Хибна інформація банку при отриманні кредиту. Будь-яка брехня, це причина перебування у чорному списку.
  • Позичальник виявився агресивним та неадекватним.

Це основні причини недовіри банку до вас. Далі розберемось, як не опинитись в чорному списку.

Ніхто не може надати вам точну інформацію як 100% не потрапити до чорного списку, адже банки не надають таких критеріїв. Але є певні правила, яких точно треба дотримуватись.

Перш ніж йти брати кредит, подивіться чому саме та організація вносить клієнтів в чорний список. Далі, вам потрібно мати історію платежів на рахунку, адже якщо ви не здійснюєте ніяких операцій, то банк ніяк не зможе дізнатись, який ви платник. Ведіть себе звичайно, не ставайте ідеальним клієнтом, бо це також підозріло. Говоріть кредитору тільки достовірну інформацію про себе, свою роботу, заробіток.

Намагайтесь прийти за кредитом в гарному вигляді. Не ігноруйте угоду, яку вам дають підписати. В ній написані всі ваші права і обов'язки. Краще не ставайте поручителем для когось, це інколи теж погано впливає на довіру банку. І головне, якщо по ряду причин ви не можете внести платіж вчасно, повідомте про це банк.

Якщо ви дотримаєтесь цих умов, то шанс отримати кредит у вас точно зросте максимально.

Також нещодавно стало було названо причини, через які ПриватБанк може вимагати повернути “зняті” кошти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Що означає XD і як його використовувати?

Нехай вас не обманюють — XD — це не абревіатура! Це чудовий спосіб висловити себе в Інтернеті, не ламаючи клавіатуру...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -