Реклама

Смартфон якої компанії краще купити в 2021 році?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Коли постає вибір, який телефон купити, люди часто не можуть вибрати Apple чи Samsung. Ми вирішили трохи полегшити вибір та порівняти телефони обох компаній. Після цього ми зможемо визначити, який телефон кращий і який таки варто придбати.
По статистиці декількох років, Apple найбільше заробляє, а Samsung найбільше продає. Так і люди не можуть зупинитись на чомусь одному. Отож, почнемо порівнювати.

Apple iPhone 11 чи Samsung Galaxy S20 Plus

У цій парі почнемо з ваги. Два цих смартфони великі за розміром, але водночас дуже легкі. В чому секрет? В IPhone він однаковий у всіх моделей - акумулятор. В iPhone 11 він знову ж таки не довго тримає заряд, що є великим мінусом для користувачів. Samsung зробив батарею хорошою та ще й надав можливість на бездротову реверсивну зарядку. Хтось подумає, що таким не користується, але погодьтесь, це хороший бонус.

На рахунок екрану, то це РК дисплеї практично на всю передню частину телефона. В Samsung рамка значно менша, ніж у iPhone. У другого IPS екран, а у Samsung технологія AMOLED. Ця технологія показує темні кольори глибшими та насиченішими. Уявляєте, як буде дивитись темна тема на телефоні? Також у екрана дійсно висока роздільна здатність, покупець точно оцінить.

Нагадуємо: Названо причини шаленої популярності смартфона Apple iPhone 11.

Процесори приблизно однакові по силі у обох смартфонів. Хоча насправді вони різні і різна кількість ядер. Але під час ігор, перегляду фільмів, запуску додатків, ви не відчуєте ніякої різниці. Інше діло - пам'ять. Як і в попередніх моделях, у Samsung пам'яті більше, а ще можна вставити картку microSD. IPhone багато пам'яті немає, а якщо брати з великим об'ємом, то і ціна буде відповідна.

Samsung і в цій моделі прославився своєю камерою. Вона аж з чотирьох модулів. У користувача величезний вибір: оптичний зум, надширококутна зйомка, 12-мегапіксельний модуль з матрицею 1/1,76 дюйма. IPhone не зробив настільки хорошу камеру, але вона теж непогана. При хорошому світлі у вас вийдуть хороші знімки.

Фронтальна камера більш менш однакова. Різниця помітна лише коли рівняти конкретно два знімки, тоді iPhone камера буде трохи кращою.
Бездротові модулі у пристроїв ідентичні майже. Два пристрої підтримують Wi-Fi 6. Є одна різниця: Samsung Galaxy S20 Plus сприймає цифровий кодек aptX, а роз'єм у нього USB Type C. У iPhone роз'єм Lightning. Гніздо 3,5 міліметри для навушників не має ні той, ні той телефон.

По останньому критерію не перемагає ніхто, бо обидва телефони не пропускають вологи. Обидва смартфони зроблені з металу та скла. Тому за міцність хвилюватися не треба. В цій парі перемагає, все-таки, знову Samsung, дякуючи своїй камері, дисплею та акумулятору. Але слід зазначити, що iPhone на цей раз відстає не дуже.

Apple iPhone 11 Pro чи Samsung Galaxy S21 Plus

В цій парі, як на диво, екран якісніший в iPhone 11 Pro, але і ціна за цей телефон відповідна. В минулих парах IPhone були дешевші, а відповідно і характеристики гірші. Дисплей виготовлений по технології OLED. Але Samsung не відстає, адже має частоту 60 Гц, цю перевагу помітять користувачі точно.

Процесори у обох смартфонів різні, але різниця між ними не відчутна навіть при прямому порівняні. Кількість ядер також різні. Залишається єдина проблема, це пам'ять. У Samsung пам'яті, як завжди, набагато більше. IPhone традиційно має 64 Гб. MicroSD картку не можна вставити в жоден з телефонів. Це однозначно погано, особливо для тих, хто звик нею користуватись.

Нагадуємо: Смартфон iPhone 11 Pro і iOS 14 зламали за 10 секунд.

Камери в обох девайсах схожі, майже не відрізняються. Хоча багато хто купує iPhone 11 Pro саме заради камери. Але і в цій боротьбі Samsung трохи, але переганяє конкурента. В камері Samsung є можливість знімати 8К-відео. В нічний час доби камери знімають практично однаково. Можливо, iPhone дає краще оптичне збільшення. Фронтальна камера теж не дуже різниться. Кількість мегапікселів майже однакова, якість теж. Можливість знімати відео 4К з частотою 60 кадрів в секунду є в обох телефонів.

Бездротові модулі теж практично ідентичні. Це вже знають всі наші читачі. Акумулятор в iPhone, як завжди гірший. Компанія чомусь на ньому економить. Тримає заряд відносно недовго, але заряджається швидко. Samsung в цьому плані перемагає і має акумулятор на 4800 мАч.

В цій парі однозначного переможця немає. Кожен з цих телефонів має переваги або не відрізняється один від одного. Єдиним великим плюсом є батарея в Samsung.

Apple iPhone SE 2020 чи Samsung Galaxy A52 4G

Почнемо з екрану. Одні люблять, щоб екран був на весь телефон, іншим подобається екран з рамкою. Про зручність говорити немає сенсу, адже це питання лише вигляду. У iPhone SE екран з рамкою та з кнопкою Home. Також на цій моделі є функція розблокування відбитком пальця.

Що стосується Samsung Galaxy A52, то у нього екран займає всю передню панель. Фронтальна камера теж не відділена. Любителі фільмів - скоріш біжіть саме за цим телефоном. А ще у ньому частота дисплея до 90 Гц. Ну і звісно великий плюс - ціна. Вона нижча.
Система IOS працює швидше і це факт. Але щодо пам'яті, то це спірне питання. Якщо ви обрали Apple, то не економте кошти та беріть з великим об'ємом пам'яті. Якщо ж зупинились на Samsung, то завжди можна купити картку Micro SD.

Варто прочитати: Названо сильні сторони популярного в Україні смартфона Samsung.

Стереодинаміки є у двох телефонах. До iPhone краще придбати додатково бездротові навушники. Так буде зручніше виводити звук на гарнітуру. До Samsung підійдуть будь-які навушники. В телефоні стандартний роз'єм 3,5 мм. Повноцінний вологозахист є в обох смартфонах.

Важливий елемент - камера. Тут однозначно перемагає Samsung. У нього 4 камери. Основна 64 мегапікселі, коли у iPhone 12. Кому її мало, можна користуватись надширококутною камерою, а для зйомки дрібних деталей можна включити 5-мегапіксельну макро камеру. Четвертий модуль для розмиття фону. 4К відео теж доступне з частотою 30 кадрів в секунду. Фронтальна камера теж виграє в Samsung. У обох телефонів є можливість безконтактно платити в магазинах. Це зручно.

Велика різниця є у розмірах та вазі. IPhone легкий - лише 148 грам. Але і тут є мінус. Така вага завдяки тому, що акумулятор на 1821 маг. Із-за цього телефон інколи не тримає зараз і один день. Радує хоча б те, що можна придбати бездротову зарядку, а до Samsung такої немає.

Отож, підведемо підсумок. З короткої інформації вище видно, що Samsung значно кращий. Apple купують ті, хто звик до цього бренду і до системи IOS. По характеристиках: камера одна і гірша, пам'яті, швидше за все, буде мало, заряд акумулятора довго не тримає. Перемога за Samsung.

Apple iPhone 13 Pro Max чи Samsung Galaxy S21 Ultra

Ця модель iPhone мало з ким може конкурувати, але ми таки знайшли з чим його зрівняти. Зрозуміло, що дану модель iPhone беруть заради камери і вона дійсно тут хороша. Але якщо глянути знімки з обох телефонів на великому екрані, то помітно що Samsung з 108-мегапіксельною матрицею перемагає. Хоча, якщо взяти фото в нічний час доби або при поганому освітленні, то IPhone робить зображення кращим. Додаткові модулі кращі в Samsung, він надає можливість десятикратного зуму. Якщо про першість в основних камерах можна сперечатись, то з фронтальною все зрозуміло відразу - Samsung переможець.

Рекомендуємо: Чим Apple задовільнить користувачів: нові iPhone 13.

Дисплеї в обох телефонів з органічних світлодіодів (120 Гц). Але плюсом є те, що в Samsung є функція Always On, а в жодному з iPhone такої немає.

Що стосується процесора, то вони однакові по роботі у обох телефонів. Пам'яті теж вистачить, що у Samsung, що у iPhone. Додаткову пам'ять за допомогою картки microSD вставити не можна в жоден.

Води не боїться жоден з смартфонів. І дивно, але iPhone зробили потужнішу батарею, із за чого телефон став важчий, ніж його конкурент.

В цій боротьбі, хоч і з невеликим відривом, але перемагає таки Samsung.

Apple iPhone XR чи Samsung Galaxy S20 FE

Знову почнемо обговорення з екрану телефонів. В цій парі перемагає знову Samsung. В більш менш бюджетній моделі iPhone екран вже кращий, без рамки та досягає 6,1 дюйма, що дає можливість дивитись відео зручніше. Але на свої кошти не тягне все одно. В Samsung Galaxy S20 FE новий Amoled дисплей на 120 Гц. Для любителів фільмів тут є підтримка HDR10+.

Дана модель Samsung славиться своїм восьмиядерним процесором Exynos 990 (2,73 ГГц). Працює швидко та якісно завдяки великій оперативній пам'яті. В iPhone стоїть вже шестиядерний процесор, який, звісно, гірший. Пам'ять на 64 Гб закінчиться швидко, особливо в того, хто обожнює фотографуватись. Звісно, такі ж телефони є з великим вмістом пам'яті, але чи готові ви заплатити такі великі гроші?

Поговоримо про камери. Вони в обох смартфонах по 12 мегапікселів, але у Apple один модуль, а в Samsung декілька. В телефоні Galaxy S20 FE є широкоформатна зйомка та триразовий оптичний зум.

Фронтальна камера краща у Samsung. Про неї багато можна не говорити, а лише сказати, що вона знімає 4К-відео. Зйомка відео у двох телефонів однакова, 4к з частотою 60 кадрів в секунду.
Samsung трохи новіший, ніж iPhone Xr, тому перший підтримує Wi-Fi 802.11ax, а iPhone ні. Якщо у вас є бездротові навушники, або ви їх хочете, то грати вони будуть краще теж в Galaxy S20 FE. NFC є у обох, роз'єм 3,5 немає в жодному.

Рекомендуємо: Смартфон Samsung Galaxy S20 FE виявився надзичайно популярним.

Якщо брати до уваги матеріали, то у iPhone вони кращі: метал і скло. У Samsung корпус наполовину з пластику. Але для обережних користувачів підійде добре. Також палітра кольорів більша в Apple.
Якщо говорити про батарею, перемога знову ж таки за Samsung.

Батарея тримає заряд довше, заряджається швидко від мережі за допомогою адаптера, який йде у комплекті. Також його можна зарядити за допомогою бездротових пристроїв. Ще одним плюсом є непроникність вологи, тому втопити телефон буде дійсно тяжко, бо він витримує навіть тривале занурення.

У цьому двобої знову ж таки перемагає Samsung Galaxy S20 FE. У нього переваги по кожній характеристиці.

Підсумки

Ну що ж, Samsung переміг у всіх змаганнях. Купивши телефон цієї фірми, ви будете точно знати, що він коштує своїх грошей. Краща камера, акумулятор та якість дисплею - це все про Samsung. Звісно iPhone теж має свої переваги такі як, наприклад, гарний дизайн або він більш стійкий до ушкоджень. Але ви з часом стикнетесь з проблемою нестачі пам'яті. Тому при виборі однозначно краще брати Samsung.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber

Величезна кількість людей користується саме месенджером Viber. Він зручний у використанні, має багато функцій, легкий. В Viber можна не...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -